Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η... φουρνιά της Τούμπας!!

Ενα χρόνο και κάτι μετά το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε χωρίς Ελληνα στην ενδεκάδα, φτάσαμε στον αγώνα -σ' αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό- στο οποίο οι επτά από τους έντεκα του αρχικού σχήματος να είναι Ελληνες και συνολικά οι εννιά στους 14 που αγωνίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.
Η... φουρνιά της Τούμπας
Ο Κώστας Σταφυλίδης είναι μέλος της τρίτης γενιάς παικτών που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ποδοσφαιρική καριέρα από τον ΠΑΟΚ.
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (18/8/1981)
Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Γιώργου Κούδα. Από τα 16 του βρέθηκε στην Τούμπα, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα με την οποία πρόλαβε να σκοράρει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι πριν ξεκινήσει το αγροτικό του σε Καβάλα και Λάρισα, για να επιστρέψει και να καθιερωθεί στον «δικέφαλο». Μετά από μια τετραετία στον Παναθηναϊκό, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2010 στην Τούμπα.
Γιώργος Φωτάκης (24/10/1981)
Ανήκει στην ίδια φουρνιά με τον Σαλπιγγίδη και δεν είναι τυχαίο το ότι είναι αχώριστοι φίλοι όλα αυτά τα χρόνια. Ο Φωτάκης ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη από την Καλαμάτα, όταν ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ Αντώνης Μαυρέας μίλησε για τον Φωτάκη στον Σταύρο Σαραφή. Εκείνος με τη σειρά του έπεισε τον Αρι Χάαν να τον δει και να τον εγκρίνει. Ο Φωτάκης δεν στέριωσε καθώς δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα και ακολούθως στο Αιγάλεω, με το οποίο αγωνίστηκε στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Επέστρεψε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2009, αφήνοντας τη Λάρισα με την οποία στέφτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 2007 κόντρα στον Παναθηναϊκό του Σαλπιγγίδη.
Στέλιος Μαλεζάς (11/3/1985)
Πριν ακόμα ενηλικιωθεί έφυγε από την Κατερίνη και βρέθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Μετά από δυο χρόνια στην ομάδα Νέων έφυγε για ένα χρόνο δανεικός στον Ηρόδοτο (τον βόλευε και λόγω πανεπιστημίου) όπου έκανε γεμάτη χρονιά. Επί Κωστίκου επέστρεψε στην Τούμπα. Από το καλοκαίρι του 2005 με σταθερά βήματα έφτασε να καθιερωθεί και να κληθεί και στην Εθνική Ανδρών.
Γιώργος Γεωργιάδης (14/3/1987)
Ξεχωριστή περίπτωση. Μπήκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ μικρός και έφυγε πριν φτάσει στην ομάδα Νέων. Γύρισε στις Σέρρες και «ανάγκασε» τον «δικέφαλο» να πληρώσει για να τον φέρει πίσω στην Τούμπα.
Στέφανος Αθανασιάδης (24/12/1988)
Από την παιδική του ηλικία βρέθηκε στην Τούμπα. Εδειξε τα διαπιστευτήριά του στην ομάδα Νέων και ανέβηκε στους «μεγάλους». Ο Φερνάντο Σάντος του έδειξε το δρόμο του δανεισμού στον Πανσερραϊκό, επέστρεψε, πήρε την ευκαιρία και πλέον θεωρείται ο βασικός επιθετικός του «δικέφαλου».
Αυτοί που ακολουθούν
Η παρουσία του Κώστα Σταφυλίδη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό κάνει τους νεαρούς των ακαδημιών ακόμα πιο αισιόδοξους, καθώς βλέπουν την πόρτα της Τούμπας σιγά σιγά να ανοίγει σ' εκείνους. Ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Αλέξης Αποστολόπουλος. Ο γεννημένος στις 7/11/1991 δεξιοπόδαρος αμυντικός αγωνίστηκε για λίγα λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία και είναι στον προθάλαμο της επαγγελματικής ομάδας. Ποιοι ακολουθούν;
Αρκετοί, που θα πρέπει να έχουν υπομονή και επιμονή. Ο Στέλιος Κίτσιου, γεννημένος στις 28/9/1993, είναι μέσος και βασικό στέλεχος της ομάδας Νέων. Συμπαίκτης του είναι ο Δημήτρης Πέλκας, γεννημένος στις 26/10/1993. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και έχει ξεχωρίσει λόγω ταχύτητας και της κάθετης πάσας που έχει στο παιχνίδι του. Ο Κώστας Παναγιωτούδης, γεννημένος στις 3/10/1994, είναι ο παίκτης που κέρδισε τον Λάσλο Μπόλονι. Ο 17χρονος μέσος έκανε τον Ρουμάνο τεχνικό να ζητήσει από τη διοίκηση να του δώσει επαγγελματικό συμβόλαιο και ήδη έχει δυο φορές ακολουθήσει την αποστολή του «δικέφαλου».
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ. Είναι γεννημένος στις 28/1/1995 και παίζει στην επίθεση. Ο Δημήτρης Πόποβιτς είναι αριστερό εξτρεμ και αγωνίζεται στις εθνικές ομάδες. Είναι γεννημένος στις 11/2/1995 και έχει κερδίσει την αναγνώριση για το ταλέντο του από αρκετούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: