Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δεν είναι ομάδα ...μανούλι, αλλά έχει Σπανούλη!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην παίζει μπάσκετ της προκοπής φέτος, ωστόσο όσο ο Σπανούλης αντέχει να τραβάει το κάρο από τη λάσπη, ομάδες σαν την Μπιλμπάο μπορεί να τις λυγίζει. Τη νίκησε 88-81 στο ΣΕΦ και έφτασε στις τρεις νίκες στην Ευρωλίγκα.
Δεν είναι ομάδα ...μανούλι, αλλά έχει Σπανούλη!
Και σ` αυτό το ματς ο Λαρισαίος γκαρντ με 29π. και 6 ασίστ πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και μαζί με τον Κάιλ Χάινς (18 π.) οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε νίκη επί της Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη, η οποία στάθηκε πολύ καλά στο ΣΕΦ, ζορίζοντας ιδιαίτερα τους ερυθρόλευκους.
Χάρη στον επιθετικό οίστρο του Πέρο Άντιτς που είχε 11π. με 3/4 τρίποντα, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία στο ξεκίνημα του ματς προηγούμενος και με 8 (22-14), αλλά στο τέλος ο Βασιλειάδης ανακάτεψε την άμυνα των ερυθρολεύκων, οι οποίοι τελικά πήγαν με προβάδισμα τριών πόντων στην περίοδο (27-24). Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε 5/7 τριπ και 5/8 διπ., αλλά νικούσε μόνο με +3 φανέρωνε το πρόβλημα, καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη διαφορά...
Πέραν του Βασιλειάδη, οι ερυθρόλευκοι είχαν να αντιμετωπίσουν τον "ζεστό" Μπλουμς αλλά και τη... ζώνη, με τον Λετονό της Μπιλμπάο να της δίνει προβάδισμα 2 πόντων (36-38) στο 16`. Ο Χάινς τραβούσε το... κάρο στην επίθεση μαζί με τον Σπανούλη (που ήρθε από τον πάγκο...), ενώ ο Παπανικολάου έβαλε το χεράκι του στην άμυνα για να σταματήσει τον Βασιλειάδη, έκανε ένα επί μέρους σερί και πήγε στην ανάπαυλα με το +3 (45-42). Ο Ίβκοβιτς-ευτυχώς- εμπιστεύτηκε ξανά Άντιτς και Σπανούλη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει αυτό το μικρό προβάδισμα στην λήξη του ημιχρόνου, όμως έπρεπε να διορθώσει πολλά στην άμυνα.
Η Μπιλμπάο έτρεξε τους γηπεδούχους στην 3η περίοδο και με μπροστάρη τον Τζάκσον βρέθηκε στο +5 (52-57), κάνοντας ένα σερί 0-9. Οι Βάσκοι είχαν στο μεταξύ 7/7 αιφνιδιασμούς, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Χάινς και μείωσε σε 60-61 στο τέλος του 10λεπτου, κρατώντας την επαφή με το σκορ. Πάντως, οι ερυθρόλευκοι πέρα από την άμυνα, δεν έβρισκαν πλέον πόντους και στην επίθεση.
Χάινς και Σπανούλης πήραν μπρος στην αρχή της 4ης περιόδου, με τον δεύτερο να οργανώνει αλλά και να σκοράρει κατά ριπάς (δυο σερί τρίποντα) και κάπως έτσι το 62-66 έγινε 79-70 χάρη στον V-Span στα 4` πριν το τέλος! Ο Σπανούλης μοίραζε ασίστ, σκόραρε (10π., 3 ασίστ σε 4 λεπτά!) και φαινόταν να οδηγεί τον Ολυμπιακό στη νίκη.
Ένα 0-4 και το 82-78 στο 1` δεν στάθηκαν ικανά από το να αποτρέψουν τον Ολυμπιακό να φτάσει τελικά σε μια σημαντική νίκη με 88-81.
Tα δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81

Δεν υπάρχουν σχόλια: