Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έκανε το καθήκον της η Αρσεναλ!!

Η Άρσεναλ νίκησε 2-1 τη Ντόρτμουντ και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16». Ηταν ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό που θα υποδεχτεί στο φινάλε τους Λονδρέζους ως πρώτους και αδιάφορους!
Έκανε το καθήκον της η Αρσεναλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η παράδοση ήταν με το μέρος της. Μόνο στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς της κόντρα σε γερμανικές ομάδες μετρούσε ισάριθμες νίκες. Το σερί λοιπόν δεν χάλασε ούτε με τη Ντόρτμουντ. Με μπροστάρη ποιον άλλον από τον φετινό ηγέτη τους τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-1 της Μπορούσια και τσέκαραν το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση.
Ο Ολλανδός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης, φτάνοντας το εκπληκτικό 17 γκολ (τρία στο Τσάμπιονς Λιγκ) σε 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Το πρώτο βέβαια το οφείλει αποκλειστικά στον Αλεξ Σονγκ, ο οποίος στην κορυφαία επιθετική στιγμή της καριέρας του, πέρασε μέσα από τρεις αντιπάλους και έστειλε τη σέντρα συστημένη στο κεφάλι του 28χρονου φορ.
Η Αρσεναλ είχε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να είναι όμως καλή. Απλά οι αντίπαλοι ήταν χάλια. Η Ντόρτμουντ που στο 29' είχε ήδη κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές (Γκέτσε, Μπέντερ) και κόπηκε στη μέση, έπαιζε πολύ άναρχα. Επικίνδυνες καταστάσεις δεν μπορούσε να δημιουργήσει και είχε πολλά νεύρα.

Λίγο πριν το φινάλε, ο Φαν Πέρσι χτύπησε ξανά και τελείωσε το ματς. Σε συνδυασμό με το γκολ του Ολυμπιακού που είχε μπει λίγο νωρίτερα, οι Κανονιέρηδες εξασφάλιζαν την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση. Ο Σίνζι Καγκάβα στις καθυστερήσεις μείωσε για τους Βεστφαλούς, μα δεν υπήρχε καθόλου χρόνος για άλλη προσπάθεια.
Κατά συνέπεια οι τελευταίοι βρέθηκαν στην τελευταία θέση και τώρα περιμένουν τη Μαρσέιγ, με τον Ολυμπιακό να ελπίζει στη νίκη τους επί των Γάλλων και στη δική του επιτυχία επί της Αρσεναλ. Αλλωστε είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Λονδρέζοι θα ταξιδέψουν στο Καραϊσκάκης με διάθεση για ροτέσιον...
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεσάκερ, Φερμάιλεν, Κοσιελνί (83' Ντζούρου), Αντρέ Σάντος, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (85' Ντιαμπί), Ζερβίνιο (74' Μπεναγιούν)
Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστζεκ, Σμέλτσερ, Φελίπε Σαντάνα, Κελ (64' Μπάριος), Γκέτσε (29' Πέρισιτς), Γκροσκραουτζ, Μπέντερ (25' Λάιτνερ), Λεβαντόφσκι, Καγκάβα


Δεν υπάρχουν σχόλια: