Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αυτός είναι Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη εμφάνιση, τεράστια νίκη ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία. Νίκησε 1-0 τη Μαρσέιγ με γκολάρα του Φετφατζίδη (82΄). Με νίκη επί της αδιάφορης Άρσεναλ και γκέλα της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ, συνεχίζει στο Champions League!
Αυτός είναι Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η "χρυσή αλλαγή" του Βαλβέρδε, ο Γιάννης Φετφατζίδης με ένα πολύ ωραίο γκολ μετά από ασίστ του Γέστε (επίσης αλλαγή) στο 82` έδωσε τη μεγάλη νίκη με 1-0 του Ολυμπιακού στη Μαρσέιγ, μια νίκη που τον κρατάει ζωντανό στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League!
Oι πρωταθλητές έπαιξαν φανταστικά και πήραν μια ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ νίκη, και αν ο Μιραλάς έβαζε τις ευκαιρίες που έχανε και ο Μανταντά δεν ήταν σε τόσο καλό βράδυ, θα μιλούσαμε για θρίαμβο! Ο Μιραλάς ωραίος και... μοιραίος, βράχοι Αβραάμ και Μέλμπεργκ, ενώ ο Φετφατζίδης ήταν φυσικά το πρόσωπο του αγώνα με το γκολ που πέτυχε!
Αχ ρε βοηθέ...
Ναι, στην αρχή η Μαρσέιγ πίεζε-φυσιολογικά-τον Ολυμπιακό, αλλά αν ο βοηθός δεν έκοβε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μιραλάς στο 4` από την κάθετη του Φουστέρ, θα βλέπαμε άλλο ματς. Όπως βέβαια και στο 10`, όταν δεν μέτρησε το γκολ του Μέλμπεργκ, σωστά όμως αυτή τη φορά. Πάντως οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν χώρους από τους Γάλλους και ήταν "φωτιά" στην κόντρα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούνταν σοβαρά από τη Μαρσέιγ, έχοντας κλείσει καλά τους διαδρόμους, παρότι κατά διαστήματα δέχονταν μεγάλη πίεση, ενώ η άμυνα των Γάλλων έδειξε να μην πατάει καλά, καθώς ο Μιραλάς δημιουργούσε προβλήματα με την ταχύτητα του.
Αχ ρε Μανταντά!
Εκεί που το ματς είχε "παγώσει", ο Ολυμπιακός μεταξύ 35` και 37` έχασε τρεις ευκαιρίες! Ο Μιραλάς δεν μπόρεσε, ο Μαντάντά έβγαλε εκπληκτικά το σουτ του Χολέμπας στην επαναφορά, ενώ ο Γάλλος γκολκίπερ έβγαλε και το σουτ του Μανιάτη!
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και στο β`, με τη Μαρσέιγ πάντως να απειλεί παίρνοντας τις κόντρες (!) στο 50`, ενώ ο Βαλβέρδε στο 55` έβαλε τον Γέστε αντί του Φουστέρ. Η Μαρσέιγ είχε ένα διάστημα πίεσης σε εκείνο το σημείο, χωρίς όμως να το εκμεταλλευτεί
Ρε Μιραλάς!
Πάνω που οι Γάλλοι πίεζαν, πάλι ο Ολυμπιακός στο 62` με τον Μιραλάς έφτασε κοντά στο 0-1, αλλά ο Βέλγος στο τετ-α-τετ πλάσαρε άψυχα, με το ματς να έχει γίνει πολύ ανοικτό και με την μπάλα πάνω-κάτω! Ο Αλού Ντιαρά παραλίγο να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό στο 72`, αλλά ο Μέγερι έβγαλε την κεφαλιά του.
Φέτφα!!
Ο "Φέτφα" μπήκε αντί του Φουστέρ στο 75` με τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει πιο ψηλά και να πιέζει, με τον Γέστε να έχει ένα καλό σουτ στο 80`. Ο τελευταίος όμως έδωσε μαγική ασίστ στον μικρό που στο 82` με ωραίο σουτ νίκησε τον Μανταντά κάνοντας το 0-1!! Ο Μέγερι στο 86` κράτησε το 1-0 και από `κει και πέρα ο Ολυμπιακός κράτησε και πήρε το 0-1, αφού ευτυχώς ο Ιταλός Ριτσόλι δεν είδε το ανόητο χέρι του Μιραλάς μέσα στην περιοχή και καταλόγισε φάουλ.
90+3` Λήξη του αγώνα
88` Ποτουρίδης αντί Τζιμπούρ
86` Κεφαλιά του Ρεμί έδιωξε ο Μέγερι!
82` Ο Φετφατζίδης με πολύ ωραίο σουτ από την ασίστ του Γέστε κάνει το 0-1!!
80` Σουτ του του Γέστε, μπλόκαρε ο Μανταντά
75` Ο Φετφατζίδης αντί του Χολέμπας
73` Ο Λούτσο αντί του Βαλμπυενά
72` Σέντρα του Ρεμί από δεξιά, κεφαλιά του Αλού Ντιαρά στο δεύτερο δοκάρι το έβγαλε ο Μέγερι
67` Σέντρα σουτ του Βαλμπυενά από δεξιά, η μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων
66` Σουτ του Αντρέ Αγιού με το αριστερό, άουτ
62` Γύρισμα του Τζιμπούρ από δεξιά, δεν μπόρεσε ο Μιραλάς
61` Ζινιάκ αντί Τζ. Αγιού και Μ` Μπια αντί Σεϊρού
59` Απίστευτο! Ο Μιραλάς βγήκε παλι τετ-α-τετ από αριστερά, αλλά πλάσαρε αδύναμα στον Μανταντά!
57` Ευτυχώς ο Αντρέ Αγιού έπιασε... αέρα από καλή θέση
56` Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μέγερι έχασε την μπάλα από το κόρνερ, αλλά η Μαρσέιγ δεν μπόρεσε να επωφεληθεί
55` Ο Γέστε αντί του Φουστέρ
52` Συρτό σουτ του Τζ. Αγιού έξω από την περιοχή, άουτ
50` Γύρισμα του Τζ. Αγιού από αριστερά, ο Βαλμπιενά παρολιγο να επωφεληθεί από τις κόντρες και να κάνει το 1-0
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
39` Μακρινό σουτ του Μανιάτη, ο Μανταντά έπεσε στη γωνία του κι απέκρουσε
37` Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Μιραλάς πήρε... παραμάζωμα την άμυνα της Μαρσέιγ, σούταρε ο Μανταντά απέκρουσε και στην επαναφορά ο Χολέμπας σούταρε ο Γάλλος απέκρουσε εκπληκτικά!
35` Κίτρινη κάρτα στον Ρεμί
27` Kίτρινη στον Τοροσίδη, ενώ ο Ριτσόλι 5` πριν είχε χαριστεί στον Ν` Κουλού
15` Σουτ του Τ.Αγιού, που έπαιξε το 1-2 με τον αδερφό του, η μπάλα κόντραρε στον Αβραάμ και πέρασε κόρνερ
10` Δεν μέτρησε το γκολ του Μέλμπεργκ, ορθά αυτή τη φορά, ως οφσάιντ
4` Ο βοηθός διαιτητή έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μιραλάς που βγήκε τετ-α-τετ με τον Μανταντά από την κάθετη του Φουστέρ!
1` Έναρξη του αγώνα
ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού, Καμπορέ, Ρεμί, Α. Αγιού, Βαλμπουενά (73' Γκονζάλες), Τζ. Αγιού (61' Ζινιάκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης, μοντέστο, Φουστέρ(54' Γέστε), Χολέμπας (76' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (88' Ποτουρίδης).
Διαιτητής: Nίκολα Ριτσόλι.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: