Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ιπτάμενοι "πετεινοί"!!

Και όμως, αυτή η Τότεναμ δείχνει πιο έτοιμη από τους υπόλοιπους, να κοντράρει το δίδυμο του Μάντσεστερ. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Ιπτάμενοι "πετεινοί"
Η νίκη της στο «Κάροου Ρόουντ» επί της Νόριτς, την έφερε ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία και εφόσον υπολογίσει κανείς, ότι θα κερδίσει και το εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Έβερτον, η διαφορά της θα είναι μόλις στους 4 πόντους.
Η Τότεναμ που ρίσκαρε με την ευρωπαϊκή της πορεία και τελικά αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Ληγκ, ποντάροντας στα πιτσιρίκια της, είχε θέσει εξ αρχής ως πρώτο της στόχο την επιστροφή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ. Σίγουρα δεν χάρηκαν, που δεν θα διεκδικήσουν αυτό το 2ο ευρωπαϊκό τρόπαιο, όμως είναι μικρό το κακό.
Και υπηρετεί πολύ σταθερά τον σχεδιασμό της, μετά τα στραβοπατήματα του ξεκινήματος του πρωταθλήματος, και των πολλών απουσιών της λόγω τραυματισμών. Η συνέπεια της όμως εδώ και 15 αγώνες είναι αξιοσημείωτη: έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς (38), από ό,τι έκαναν στα αντίστοιχα παιχνίδια τους Σίτυ και Γιουνάιτεντ (36 και οι δύο).
Αντίθετα με την Αρσεναλ, την Τσέλσι και την Λίβερπουλ, δείχνει πιο συγκροτημένη και σίγουρη για το εγχείρημα της. Αυτό που της λείπει είναι το ειδικό βάρος της φανέλλας, σε σχέση με τους άλλους τρεις. Προσπαθεί όμως να το ξεπεράσει, αξιοποιώντας την εξαιρετική δουλειά του Ρέντναπ και την πληθώρα των σπουδαίων παικτών, που διαθέτει από την μέση και μπροστά.
Και μην αιφνιδιαστείτε, αλλά θα κινηθεί και στην περίοδο του Ιανουαρίου, όπως προανήγγειλε ο προπονητής της. Τα χρήματα υπάρχουν για έναν παίκτη, που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Και τέτοιοι δεν υπάρχουν πολλοί στον κόσμο. Μπορεί να διέψευσε το ενδιαφέρον για τον Τέβεζ, τίποτε όμως δεν αποκλείεται, αν και η σταθερότητα στην άμυνα της είναι ίσως το μοναδικό αδύναμο στοιχείο της.
Η ENIC πάντως αποδεικνύεται εξαιρετική στην διαχείριση των πόρων της. Και επειδή στο Λονδίνο την άφησαν να κάνει την δουλειά της όπως πρέπει (όλοι θυμόμαστε τι είχε τραβήξει ο Ντάνιελ Λίβι, όταν ασχολήθηκε με την ΑΕΚ) δρέπει τώρα τους καρπούς αυτού του σχεδιασμού.
Πρωτοπορεί όμως και εκτός αγωνιστικού χώρου, όσο και αν μπορεί να την κατηγορούν για τις μεθόδους καταπολέμησης της βίας. Είναι από τις ελάχιστες ομάδες, που έχει περάσει από το στάδιο της χρήσης του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων, στην υιοθέτηση του συστήματος με φορητές κάμερες, που φέρουν στο καπέλο τους οι υπεύθυνοι ασφαλείας(!) Ο σύνδεσμος των Άγγλων φιλάθλων έκανε λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όμως οι υπεύθυνοι της Τότεναμ, που διαχειρίζονται ένα από τα πιο παλιά γήπεδα της Πρέμιερ και σε μια πολύ δύσκολη τοποθεσία, δεν κάνουν πίσω και προσπαθούν απλά να έρθουν σε μια συμφωνία και με τις οργανώσεις των φιλάθλων, ώστε να καμφθούν κάποιες από τις αντιρρήσεις τους.
Το βασικό πάντως που βλέπει κανείς, είναι μια οργανωμένη σχεδίαση και ισορροπημένη προσπάθεια, την ώρα που οι υπόλοιποι προσπαθούν ακόμη και με «σπασμωδικές»κινήσεις, να σταθούν στο ύψος του ανταγωνισμού με τους σεΐχηδες.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: