Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Εκθέτει τον Γιλμάζ η τουρκική εφημερίδα!!

Επανέρχεται η τουρκική εφημερίδα Birgun, στο σημερινό της φύλλο, στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών στην Ελλάδα. "Είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ", δηλώνει ο συντάκτης που πήρε τη συνέντευξη.

Εκθέτει τον Γιλμάζ η τουρκική εφημερίδα
"Ο Γιλμάζ, τρεις μέρες (!) μετά τη δημοσίευση της είδησης, ανέφερε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του" γράφει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της στην πρώτη σελίδα.

Η Birgun αναφέρει ότι "η δήλωση του Γιλμάζ ότι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ήταν αντίποινα, ξεσήκωσαν την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Ελλάδας ζήτησαν αποζημίωση. Ο Γιλμάζ είπε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, αλλά ο Ενβέρ Αϊσεβέρ λέει: «Είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ»".

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο "Αν κάναμε λάθος, ερευνήστε", έκφραση που παραπέμπει εννοιολογικά σε δύο πράγματα: πρώτον, στην κλασική επιγραφή που υπάρχει σε πολλά υπηρεσιακά αυτοκίνητα στην Τουρκία και, συνοδευόμενη από τηλεφωνικό αριθμό, καλεί τους περαστικούς να καλέσουν τον αριθμό, σε περίπτωση λάθους του οδηγού.

Δεύτερον, στην υπόνοια ότι υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί η συνομιλία του Γιλμάζ με το δημοσιογράφο, αφού οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος έχει δηλώσει ότι δεν είχε καταγράψει τη συνομιλία.
Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: