Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο "μάγος με τα δώρα" για την ΑΕΚ λέγεται... Κασίμης!

Ο ανακριτής των στημένων αγώνων, που εγκαταλείπει την υπόθεση τον Γενάρη, άνοιξε το δρόμο για την αποκάλυψη της περιουσιακής κατάστασης της οικογένειας Ψωμιάδη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.

Ο "μάγος με τα δώρα" για την ΑΕΚ λέγεται... Κασίμης!
O 9oς τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης κατηγορήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για την υπόθεση αποφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη.
Μάλιστα ο επικεφαλής της αθλητικής ηγεσίας ενώ φάνηκε να πείθεται από τα έγγραφα που αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη» και ουσιαστικά μετέφεραν την ευθύνη της αποφυλάκισης στην εισαγγελέα Ευθυμία Κούσβα, λίγες μέρες νωρίτερα επέμενε ότι ο ανακριτής βαρύνεται με το θέμα αυτό.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ότι «παίρνοντας τον φάκελο των στημένων αγώνων από τον κύριο Κασίμη, η Δικαιοσύνη αφήνει μια σκιά σε έναν άνθρωπο που έκανε πράγματι όλες τις ανακριτικές ενέργειες που επιβάλλονταν». Και αυτή η δήλωση έγινε από τον ποινικολόγο που εξαρχής υποστήριζε την άποψη ότι χρειάζονται όχι δύο, αλλά τρεις ειδικοί εφέτες ανακριτές για τη διαλεύκανση του σκανδάλου «παράγκα Νο 2». Κι αν στην υπόθεση της αποφυλάκισης Ψωμιάδη υπάρχουν περίεργες αντιφάσεις, στο ζήτημα της αντιδικίας της ΑΕΚ με τον προφυλακισμένο πρώην πρόεδρό της αναδεικνύεται μία πτυχή που αξίζει να την αναλύσουμε.
Ακόμη κι αν προσχωρήσει κανείς στην άποψη Γερουλάνου («η διαφθορά στη Δικαιοσύνη έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Γιώργος Κασίμης»), θα σκοντάψει σε κάτι καινοφανές: Ο κ. Κασίμης οδήγησε το ΣΔΟΕ στην έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Ψωμιάδη, αυτός έλαβε στις 3 Νοεμβρίου το σχετικό αποκαλυπτικό έγγραφο και ο ίδιος το παρέδωσε νομίμως στην ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία είχε έννομο συμφέρον. Αν ο ανακριτής ήθελε να κάνει καλό στον Big Mac (θέμα αποφυλάκισης), θα προσέφερε στην ΑΕΚ το δώρο του εγγράφου του ΣΔΟΕ, βάσει του οποίου ενδεχομένως η καταταλαιπωρημένη και οικονομικά ασφυκτιούσα ομάδα θα πάρει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να ορθοποδήσει;
Aυτός ο λογικός συνειρμός διέλαθε της προσοχής του κ. Γερουλάνου, ο οποίος οφείλει να επαναξιολογήσει τη στάση του στο ζήτημα. Αλλωστε τούτο συνομολογεί ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Χάρης Οικονομόπουλος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα στοιχεία θα μπορούσε να τα έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ από το 2003 αν έκανε καλά τη δουλειά του. Αρα χρειάστηκε να γίνει η έρευνα για τους στημένους αγώνες ώστε να αποκαλυφθεί η πορεία των επιταγών του Alpha Digital υπέρ ΑΕΚ.
Πέραν των προθέσεων Κασίμη, η ιστορία ΑΕΚ - οικογένειας Ψωμιάδη έχει ακόμη πολλά περιπετειώδη επεισόδια. Ο κ. Οικονομόπουλος μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑÏ φάνηκε υπεραισιόδοξος, τονίζοντας: «ίσως τα παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη επιστρέψουν τα υπεξαιρεθέντα χρήματα στα ταμεία της ΑΕΚ νωρίτερα από την 16η Ιανουαρίου, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για δήμευση της περιουσίας τους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος προφυλάκισής τους». Από τις δηλώσεις του δικηγόρου του Big Mac Χρήστου Στάθη γίνεται φανερό ότι καμία τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει.
Αντιθέτως, η πλευρά της οικογένειας Ψωμιάδη θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, οπότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η ΑΕΚ εισπράξει έστω ένα ευρώ ακόμη και μετά τη δίκη της 4ης Απριλίου, με δεδομένο ότι και θα κερδίσει τα ασφαλιστικά στις 16/01/2012 και θα δικαιωθεί στο ποινικό μέρος της υπόθεσης.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: