Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Καστίγιο και οι άλλοι!!

Οι παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Άρη, άλλοι ως μεγάλα ονόματα και άλλοι ως χρήσιμα εργαλεία, αλλά έφυγαν χωρίς να δείξουν τίποτα.

Ο Καστίγιο και οι άλλοι
Μεγάλο μέρος του αγωνιστικού σχεδιασμού του Αρη εν όψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στηρίχθηκε στην παρουσία του Νέρι Καστίγιο. Χωρίς, πάντως, ο Μεξικανός επιθετικός να έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των ανθρώπων των "κίτρινων" αλλά και το υψηλό (550.000 ευρώ) συμβόλαιό του.
Οι άνθρωποι του Αρη, βέβαια, βρίσκονται σε επαφές με τον ποδοσφαιριστή, προσπαθώντας να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Η περίπτωση του Καστίγιο, βέβαια, δεν είναι η μοναδική. Στον Αρη έχουν γίνει και άλλες φορές «ηχηρές» μεταγραφές, ο ενθουσιασμός στον κόσμο ήταν μεγάλος, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Πιο πρόσφατες περιπτώσεις, ο διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός Μάρσιο Αμορόζο, ο Ουρουγουανός Ρεγκέιρο, ο «El Loco» Σεμπαστιάν Αμπρέου αλλά και ο Αργεντινός μέσος Λεάντρο Γκρασιάν, που απέκτησαν οι «κίτρινοι» από την Μπόκα Τζούνιορς.
*** Μεγάλο μέρος του αγωνιστικού σχεδιασμού του Αρη εν όψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στηρίχθηκε στην παρουσία του Νέρι Καστίγιο. Χωρίς, πάντως, ο Μεξικανός επιθετικός να έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των ανθρώπων των «κίτρινων» αλλά και το υψηλό (550.000 ευρώ) συμβόλαιό του. Οι άνθρωποι του Αρη, βέβαια, βρίσκονται σε επαφές με τον ποδοσφαιριστή, προσπαθώντας να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Η περίπτωση του Καστίγιο, βέβαια, δεν είναι η μοναδική.
Στον Αρη έχουν γίνει και άλλες φορές «ηχηρές» μεταγραφές, ο ενθουσιασμός στον κόσμο ήταν μεγάλος, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Πιο πρόσφατες περιπτώσεις, ο διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός Μάρσιο Αμορόζο, ο Ουρουγουανός Ρεγκέιρο, ο «El Loco» Σεμπαστιάν Αμπρέου αλλά και ο Αργεντινός μέσος Λεάντρο Γκρασιάν, που απέκτησαν οι «κίτρινοι» από την Μπόκα Τζούνιορς.
Πέρασαν και δεν ακούμπησαν
Στα πλαίσια του σχεδιασμού εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2009-10, οι άνθρωποι του Αρη έστρεψαν την προσοχή τους σε έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ των γηπέδων της Λατινικής Αμερικής. Ο διεθνής Ουρουγουανός Σεμπαστιάν Αμπρέου ανακοινώθηκε επίσημα από τους «κίτρινους» στις 13 Ιουνίου του 2009 και λίγες μέρες αργότερα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους οπαδούς του Αρη. Μπορεί, πλέον, ο Αμπρέου να «πυροβολεί» ακατάπαυστα με τη φανέλα της Μποταφόγκο, όπου συνεχίζει την καριέρα του, ο απολογισμός του όμως στον Αρη ήταν ιδιαίτερα φτωχός (δυο γκολ στο πρωτάθλημα).
Δεν προσαρμόστηκε ο Γκρασιάν
Μεγάλες προσδοκίες στους οπαδούς του Αρη είχε δημιουργήσει και η απόκτηση (το καλοκαίρι του 2009) του Λεάντρο Γκρασιάν από την Μπόκα Τζούνιορς. Ο Αργεντινός μέσος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά της προετοιμασίας, στα επίσημα παιχνίδια όμως δεν βοήθησε. Οχι γιατί δεν ήταν καλός ποδοσφαιριστής, αλλά γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τρεις φορές αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος ο Ολεγκ Βερετένικοφ, στον Αρη όμως (αγωνίστηκε την περίοδο 1999-2000) δεν κατάφερε να δείξει την αξία του. Επειτα από πολυετή παρουσία σε ομάδες όπως η Μονακό, η Τουλούζ και η Μπαστιά, ο Γάλλος αμυντικός Πατρίκ Βαλερί αποκτήθηκε από τον Αρη τον Δεκέμβριο του 2001, όμως το μόνο που… εντυπωσίασε τελικά τους «κίτρινους» ήταν τα περιττά κιλά του.
"Βούλιαξε" το αεροδρόμιο στην υποδοχή, "βούλιαξε" ο ίδιος στο γήπεδο
ερισσότεροι από 7.000 οπαδοί του Αρη θα... αποκλείσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 15 Ιανουαρίου του 2008, για να υποδεχθούν τη μεγαλύτερη μεταγραφή -βάσει βιογραφικού και ονόματος- στην ιστορία της ομάδας τους. Η είδηση για την απόκτηση του διεθνούς Βραζιλιάνου επιθετικού -με θητεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μίλαν και η Ντόρντμουντ- Μάρσιο Αμορόζο προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στον κόσμο των «κίτρινων». Μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την άφιξή του η Θεσσαλονίκη «ζούσε» στους ρυθμούς του σούπερ… Μάριο.
Η απόκτησή του δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες αλλά και την αίσθηση ότι ο Αρης είχε βρει τη λύση στο πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας. Τίποτα, όμως, από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε 12 συμμετοχές με τον Αρη, ενώ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μόνο δύο φορές. Δεν ήταν, μάλιστα, και ο πιο εργατικός παίκτης στην προπόνηση, γεγονός που φυσικά δεν άρεσε στον τότε προπονητή του Αρη, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, μάλιστα, άφησε τον Αμορόζο εκτός αποστολής στον τελικό Κυπέλλου του Καυτανζογλείου (ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό), με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να… γκρινιάζει στη διοίκηση.
Η οριστική ρήξη στις σχέσεις του με τον Αρη ήρθε έναν μήνα αργότερα, όταν και ο Βραζιλιάνος επιθετικός ζήτησε άδεια και ταξίδεψε στην πατρίδα του, προκειμένου να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στους προσαγωγούς και σε διάφορες ιστοσελίδες δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που τον έδειχναν να κάνει σέρφινγκ και να πίνει μπίρες στην Κόπα Καμπάνα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: