Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οιωνός κατάκτησης!!

Ο Ολυμπιακός στην θριαμβευτική πορεία του προς την κατάκτηση του θρυλικού «τριπλ – κράουν» το αξέχαστο 1997 είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην β' φάση της τότε Ευρωλίγκα με εντός έδρας θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ με 82-51!

Οιωνός κατάκτησης!
Ευχάριστες μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της ομαδάρας του Θρύλου που μεσουρανούσε την δεκαετία του 1990 ξύπνησε το πρόγραμμα της φάσης του «TOP-16» ξύπνησε η ...σειρά των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού!
Η πρεμιέρα της φάσης του «TOP-16» φέρνει τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του μέχρι πρότινος άσου του Θρύλου Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και του άλλοτε προπονητή του Γιόνας Καζλάουσκας και του άμεσου συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, φέρνει στο μυαλό των παλαιότερων οπαδών του Ολυμπιακού πολύ ευχάριστες εικόνες από το παρελθόν!
Για όσους δεν θυμούνται, ο Θρύλος στην πιο θριαμβευτική σεζόν της ιστορίας του, αυτή του 1996-1997, που στιγματίστηκε από την κατάκτηση του τριπλ κράουν είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην δεύτερη φάση της τότε διαμορφωμένης Ευρωλίγκα με εντός έδρας θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-51!
Κατά διαβολική σύμπτωση βρισκόταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην άκρη του πάγκου του Θρύλου– όπως και τώρα – με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με το ... γκάζι πατημένο τις υποχρεώσεις του στην δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, διαλύοντας την αντίσταση της πολύ δυνατής και τότε ρώσικης ομάδας, του Γκουντέλιν και των άλλων άσων της ρωσικής ομάδας.
Εκείνο το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου του 1997. Ο Θρύλος με ηγέτη έναν εκπληκτικό Ντέιβιντ Ρίβερς και τον Γερμανό σέντερ Κριστιάν Βελπ πρώτο του σκόρερ με 19 πόντους, δεν συνάντησε καμία αντίσταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας,την οποία διέσυρε με το εντυπωσιακό 82-51 στο «καυτό» ΣΕΦ, με τους 10.000 οπαδούς του να παραληρούν στις εξέδρες!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν των Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε εκελίνο τον όμιλο μετείχαν οι Μακάμπι και Στεφανέλ Μιλάνο.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για συγκυρία, που ξυπνάει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Άντε και με το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη!
 πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: