Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ολα γίνονται, αλλά με πλάνο!!

** Σε μονόδρομο μπαίνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική. Από τη στιγμή που δεν “βγαίνει” ο λογαριασμός, είναι αναγκαίο το “κούρεμα” του έμψυχου δυναμικού. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πουληθεί κάποιος παίκτης. Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
** Δεν μπορώ, προσωπικά, να δω τους λόγους για τους οποίους κάποιοι φοβούνται ότι επίκειται… καταστροφή επειδή ο ΠΑΟΚ θα απαλλαγεί από ορισμένα συμβόλαια, ή θα υποχρεωθεί να πουλήσει παίκτη.
** Εχω την αίσθηση ότι είτε ανήκουν στον ΠΑΟΚ είτε όχι ο Λεονάρντο, ο Σπαντάσιο και ο Αρίας, είναι ένα και το αυτό. Προτιμώ να κατηγορήσω τη διοίκηση γιατί έκανε το λάθος να τους αποκτήσει και όχι γιατί αποφάσισε να τους “ξεφορτωθεί”
** Οι πωλήσεις, βέβαια, είναι κάτι διαφορετικό. Συνήθως πουλάς τους καλύτερους παίκτες σου γιατί αυτοί έχουν ζήτηση. Σπάνια τυχαίνει το λαχείο να σου ζητήσουν τον Μελίσση ή τον Χριστοδουλόπουλο κι ακόμη πιο σπάνια καταφέρνεις να μοσχοπουλήσεις τέτοιου είδους παίκτες.
** Το πιο πιθανό είναι να τεθεί θέμα πώλησης ενός Βιειρίνια, ενός Σαλπιγγίδη, ενός Φωτάκη, ενός Αθανασιάδη, όπως περίπου τίθεται αυτή τη στιγμή και θέμα Κοντρέρας. Εδώ δεν μιλάμε για αυτού καθ’ εαυτού πώληση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο για τον διεθνή αμυντικό, με δεδομένο βέβαια ότι το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.
** Εάν ο ΠΑΟΚ πρόκειται να γλιτώσει ένα ποσό περίπου 300.000 ευρώ και εάν απαλλαγεί από την υποχρέωση να καλύψει και το εξάμηνο που ακολουθεί, μάλλον είναι μια συμφέρουσα επιλογή η αποδέσμευση του Κοντρέρας, όσο κι αν όλοι μας παραδεχόμαστε ότι είναι παίκτης κλάσης και εξαιρετικά ποιοτικός για τα ελληνικά δεδομένα.
** Από εκεί και πέρα, μια απ’ ευθείας πώληση χωράει πολλή συζήτηση. Πρώτα-πρώτα, εξαρτάται ποιος παίκτης πρόκειται να πουληθεί. Ακόμη όμως και αν υποτεθεί ότι ο προς παραχώρηση παίκτης είναι ο Βιειρίνια, απαράδεκτη θα ήταν η ενέργεια εκ μέρους του επίσημου ΠΑΟΚ μόνο για δύο λόγους. Ο πρώτος, να δοθεί σε ελληνική ανταγωνιστική ομάδα και ο δεύτερος, να πουληθεί με ένα ποσό που δεν ανταποκρίνεται στα προσόντα και το μέλλον που έχει η ποδοσφαιρική καριέρα του. Φαντάζομαι ότι τίποτε από τα δύο δεν θα διανοηθεί καν η διοίκηση Ζαγοράκη.
** Το μέλλον του ΠΑΟΚ και η οικονομική ευρωστία του εξαρτώνται κατά πολύ από την αξιοποίηση των ακαδημιών και τον εντοπισμό ελληνόπουλων ταλέντων. Η πώληση ενός καλού ποδοσφαιριστή, όταν είναι συμφέρουσα, δεν αποτελεί έγκλημα. Αρκεί να ξέρεις γιατί πουλάς, αρκεί να έχεις συγκεκριμένο πλάνο για να ακολουθήσεις, αρκεί να μπορείς να ανανεώνεις συνεχώς το ρόστερ με εξίσου ικανούς παίκτες. Αρκεί, με μια λέξη, να μπορείς να αντιγράψεις το πετυχημένο μοντέλο που διδάσκουν πολλές σοβαρές, μεθοδικές και οργανωμένες ξένες ομάδες…
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: