Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Feliz Navidad, Ernesto!!

Οι περισσότεροιι ποδοσφαιριστές και προπονητές βρίσκονται σε διακοπές για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.

Feliz Navidad, Ernesto!
Οσοι βέβαια έχουν μεγάλα συμβόλαια και έχουν πληρωθεί. Γιατί υπάρχουν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες, που πήραν μόνο λίγα χρήματα, έναντι των οφειλομένων σε αυτους. Για τους αμοιβόμενους ή τους ερασιτέχνες καλύτερα να μη συζητήσουμε.
Παράλληλα οι ομάδες που έχουν χρήματα και στόχους προσπαθούν να βρουν παίκτες για να ενισχύσουν το δυναμικό τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ολυμπιακός που μετά την μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού με τον Κοστάντσο προσπαθεί τώρα να βρεί αντικακαστάτη "αδειάζοντας" ουσιαστικά τον Μέγερι που δεν θα περάσει και τα καλύτερα Χριστούγεννα.
Ο Δασκαλάκης δεν υπολογίζεται από τον Βαλβέρδε κι έτσι οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν πορτιέρο. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη ούτε και το καλοκαίρι, πόσο μάλλον τον χειμώνα.
Οι πληροφορίες δε αναφέρουν, πως εξετάζεται η περίπτωση του τερματοφύλακα της Εσπανιόλ που μπορεί όντως να έχει καλές συστάσεις. Προξενεί όμως μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι από όλο τον κόσμο, προτεραιότητα έχει πάλι μια λύση από την Ισπανία. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εξήγηση είναι η μεγάλη κρίση που διέρχονται οι δύο χώρες και πως η συνεργασία και αλληλεγγύη βοηθάει εκατέρωθεν.
Αν συνεχιστεί αυτό τότε μπορεί στο μέλλον οι ερυθρόλευκοι να κάνουν αίτηση να αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο προπονητής είναι Ισπανός, ο Κοβάσεβιτς μιλά ισπανικά, οι περισσότεροι παίκτες του θα συνεννοούνται άψογα και οι λίγοι που δεν θα καταλαβαίνουν, κυρίως νεαροί Ελληνες, θα κάνουν δωρεάν μαθήματα ισπανικής, μετέχοντας έτσι στο πρόγραμμα κοινωνικής-εταιρικής ευθύνης της ΠΑΕ! Ο Σάββας Θεοδωρίδης θα δυσκολευτεί λίγο αλλά με το ταπεραμέντο του θα το ξεπεράσει.
Βέβαια μια άλλη προοπτική θα ήταν αντί να προσπαθεί ο Ολυμπιακός να ισπανοποιηθεί 100% στην πρώτη ομάδα, να ρίξει το βάρος στην προσομείωση με τον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών των ισπανικών συλλόγων που αποτελεί πρότυπο ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Αλλά σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται πολυ πίσω. Γιατί η σωστή αξιολόγηση υστερεί σημαντικά και παράλληλα το "τηλέφωνο" ανθεί.
Και τι καλύτερη απόδειξη αποτελεί ο τρόπος που ο Ολυμπιακός έχασε τον Καπίνο, που από τον Κορυδαλλό κατέληξε πριν από καιρό στην Παιανία, επειδή κάποιοι δεν αξιολόγησαν σωστά ή πιθανότατα δεν "φορτώθηκαν" όπως θα ήθελαν. Εννοούμε, ότι δεν φόρτωσαν όλο το file του παίκτη στον υπολογιστή τους, για να μην παρεξηγηθούμε!
Feliz Navidad, σε όλους και κυρίως στον Ερνέστο!
Πηγή: pamesports.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: