Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε γι’ αστείο νέα απώλεια!!


ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÏÓ / ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ-ÁÑÇÓ / CUP / PANTHRAKIKOS-ARIS

Ο Άρης δυστυχώς έχει σπαταλήσει πάρα πολλές ευκαιρίες τη φετινή σεζόν για την απαραίτητη βαθμολογική του ανάκαμψη, έχοντας «καταφέρει» μετά από δώδεκα παιχνίδια στη φετινή Σούπερ Λίγκα να βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας. Καλώς ή κακώς οι «κίτρινοι» έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην ουραγό Δόξα Δράμας σε «do or die», καθώς σε περίπτωση που δεν καταφέρουν –ούτε σήμερα- να κερδίσουν έναν θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τότε το μόνο σίγουρο είναι πως η χρονιά τίθεται σε νέες βάσεις.
Οι «κίτρινοι» δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, πράγμα που συνέβη αφενός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Πανθρακικό, αφετέρου αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις τους, όπου φανερώνουν διάθεση να παρουσιαστούν με την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει δώσει –πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- το δικαίωμα να υποτιμάται. Το ζήτημα όμως για τον Άρη είναι σήμερα το βράδυ να έχει καταφέρει να μετράει 14 βαθμούς στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, καθώς νέο αρνητικό αποτέλεσμα, μετά από αυτό απέναντι στον Παναιτωλικό, είναι δεδομένο πως θα σηματοδοτήσει εξελίξεις που δεν φαντάζουν ιδιαίτερα… χαρμόσυνες.
Το βαθμολογικό άγχος προϋπάρχει, η πίεση για το αποτέλεσμα είναι δεδομένη, όμως από την άλλη οι «κίτρινοι» δυστυχώς έχουν διαμορφώσει οι ίδιοι την υπάρχουσα κατάσταση και θα πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να τη διαφοροποιήσουν. Άλλωστε το ζητούμενο στη σημερινή αναμέτρηση, δεν είναι αποκλειστικά η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών που προσφέρει, αλλά και η αποτύπωση της αίσθησης στον κόσμο πως η ομάδα βελτιώνεται και παρουσιάζεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, που σημαίνει ότι πλην της ουσίας, θα πρέπει να αναζητηθεί και το πολυπόθητο θέαμα, που φέτος αναζητείται με το… κυάλι.
Σολτάνι από το ξεκίνημα
Το εξαιρετικό –από πλευράς ομορφιάς- τέρμα που σημείωσε απέναντι στον Πανθρακικό, αλλά και η εν γένει εμφάνιση του στην Κομοτηνή, αποτέλεσε ουσιαστικά τον προάγγελο της επανόδου στην ενδεκάδα. Κάτι η απουσία του Καστίγιο, κάτι η αίσθηση πως μπορεί επιτέλους να πλησιάσει τα στάνταρ απόδοσης που απαιτούνται από αυτόν, οδηγεί τον Μίχαλ Πρόμπιερτς στο να δώσει σήμερα φανέλα βασικού στον Καρίμ Σολτάνι, που θα αγωνιστεί πίσω από τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στην επίθεση. Οι υπόλοιποι εννιά παίκτες, δεν αποτελούν ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά ίσως φέτος, ο Πολωνός δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, πλην της απουσίας του Φατί, ο οποίος θα εκτίσει την αγωνιστική της ποινής του από τις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε. Έτσι, τα δοκάρια του Άρη θα υπερασπιστεί εκ νέου ο σταθερότατος Βελλίδης, με την αμυντική τετράδα να στελεχώνεται από τους Καζναφέρη (δεξιά), Μίσελ (αριστερά) και τους Ντίκο-Λαζαρίδη, να συνθέτουν για μια ακόμη φορά το κεντρικό δίδυμο της οπισθοφυλακής.
Από εκεί και πέρα, το χώρο της μεσαίας γραμμής θα υπερασπιστούν οι Τόχα και Κατίδης, με τους Νέτο και Ούμπιντες να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες του κέντρου και να αποτελούν τους κυριότερους άξονες της επιθετικής λειτουργίας των «κιτρίνων».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: