Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Και μεταγραφές οι Άραβες!!

Ακόμα δεν ήρθαν οι νέοι Σαουδάραβες άρχισαν και αυτοί την... ανεύρεση μεταγραφικών στόχων.

Και μεταγραφές οι Άραβες
Οι πρώτοι «στόχοι» αφορούν τρεις Ελληνες παίκτες (Τζαβέλλας, Ανάκογλου, Σιόβας), με τους οποίους ο Βλάσσης Τσάκας και οι συνεργάτες του έχουν ήδη κάνει έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων, περιμένοντας την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, αλλά και την πρώτη συνάντηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, προκειμένου να του καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ακούσουν και τις δικές του αναφορικά με τη μεταγραφική ενίσχυση των «πράσινων». Και οι τρεις περιπτώσεις δείχνουν προχωρημένες σε όλα κι εφόσον κι ο Πορτογάλος τεχνικός ανάψει το... πράσινο φως, θα ακολουθήσουν και οι επίσημες συζητήσεις με τους συλλόγους τους. Ας δούμε λοιπόν παρέα όλα τα δεδομένα...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
Η επιστροφή του «Γερμανού»
Το όνομα του 24χρονου αριστεροπόδαρου μπακ ήταν ένα από τα πρώτα με τα οποία ασχολήθηκε η πλευρά του Τσάκα από τον περασμένο Οκτώβρη. Αλλωστε, οι συνθήκες και το τάιμινγκ για να «ψηθεί» μια πιθανή επιστροφή του Βυρωνιώτη μπακ στη χώρα μας ήταν πιο ιδανικές από κάθε άλλη φορά. Ο αναντικατάστατος κατά την περσινή περίοδο στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης Τζαβέλλας βρέθηκε φέτος στον πάγκο (μόλις 2 συμμετοχές), αφού ο Αρμιν Φε προτιμά τον Ιβοριανό Ντζάκπα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ουδόλως άρεσε στον «Τζαβέ», ο οποίος άρχισε να ψάχνεται για να φύγει, θέλοντας να επιστρέψει σε μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει και μια θέση στην Εθνική εν όψει Euro. Ο ίδιος άλλωστε κόπηκε στο… τσακ πριν από ενάμιση χρόνο απ' την αποστολή για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και σίγουρα δεν θα ήθελε να χάσει κι αυτό το… τρένο της «γαλανόλευκης».
Η πρώτη επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη δεν άργησε να γίνει, με τον 24χρονο μπακ να εμφανίζεται θετικός σε ενδεχόμενο «επαναπατρισμό». Τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις πολλαπλασιάστηκαν, με τον εκπρόσωπο του παίκτη να αναλύει στην πλευρά του Τσάκα τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αϊντραχτ αξιώνει περίπου 650.000 ευρώ (λιγότερα απ' όσα έδωσε προ ενάμισι έτους στον Πανιώνιο, αναγνωρίζοντας ότι η αγοραστική του αξία έχει πλέον πέσει λόγω κρίσης και λόγω του αγωνιστικού του παραγκωνισμού) και ο παίκτης περί τις 350.000 ευρώ ετησίως για συμβόλαιο τριών χρόνων. Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, ο Τζαβέλλας θα είναι πιθανότατα η πρώτη επίσημη κίνηση της νέας διοίκησης…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
Η ώρα για το μεγάλο βήμα
Το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον μικρό αλλά… θαυματουργό μέσο από τις Σέρρες (ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του στην Ελλάδα) κρατάει χρόνια. Από το δεύτερο καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας, όταν ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης είχε ζητήσει τον… ουρανό με τ' άστρα από τον Κώστα Αντωνίου (600.000 ευρώ), οι «πράσινοι» είχαν πάντοτε γραμμένο στη λίστα τους το όνομα του νεαρού χαφ, ο οποίος «μεγάλωνε» ποδοσφαιρικά χρονιά με τη χρονιά. Το περασμένο καλοκαίρι το πρέσινγκ του Γόντικα προς τον Θεοδωρίδη ήταν ασφυκτικό, όμως τα στενά οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού» δεν έφεραν… γάμο. Τους μήνες που ακολούθησαν, ο «Τζίμις» -όπως τον φωνάζουν στις Σέρρες- παρέμεινε στο προσκήνιο, αφού έδωσε το «ΟΚ» και ο Φερέιρα, με τους Γόντικα και Λεωνίδα Πολέμη να ετοιμάζουν (ανεξαρτήτως διοικητικών εξελίξεων) νέα κίνηση.
Εξ ου και η «ενεργοποίηση» του Μελίσση, ο οποίος ετοιμάζεται να βγει από τη… ναφθαλίνη για να δοθεί στα «λιοντάρια» ως έξτρα αντάλλαγμα. Η επερχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καταπώς φαίνεται θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις εξελίξεις. Η πλευρά του Τσάκα έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τους εκπροσώπους του παίκτη και προτίθεται, με το που γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, να προχωρήσει και επίσημα για να τα βρει με τον Θεοδωρίδη. Αλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει εγκρίνει από το καλοκαίρι ο Φερέιρα, με το κόστος της μεταγραφής να οριοθετείται (σύμφωνα με όσα «διαρρέουν» οι δύο πλευρές) στις 250.000 ευρώ συν ένα ποσοστό μεταπώλησης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ
Ελληνική λύση στα στόπερ
Για πολλούς ο Δημήτρης Σιόβας δεν είχε την εξέλιξη που προμήνυαν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του το καλοκαίρι του 2007, όταν μαζί με τον Σωτήρη Νίνη και την άλλη «τρελοπαρέα» της Εθνικής Νέων θάμπωναν την Ευρώπη φτάνοντας έως τον τελικό του Euro U-17. Την τελευταία διετία, ωστόσο, κατάφερε να βρει φανέλα βασικού στον Πανιώνιο και φέτος πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν, όντας ένας από τους πιο εξελίξιμους στόπερ της Super League.
Μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στο ματς της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό κέρδισε πολλούς «πόντους» και η πλευρά του Τσάκα αποφάσισε να «ψάξει» τα δεδομένα της περίπτωσής του, βλέποντας ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Πρόκειται άλλωστε για μια καλή, χαμηλού κόστους και πάνω απ' όλα «ελληνική» επιλογή, σε μια θέση που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται εναλλακτικές, αφού ο Καντέ φεύγει τον Γενάρη στο Κόπα Αφρικα και ο Μπιάρσμιρ δεν υπολογίζεται. Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και περαιτέρω ενίσχυση, εφόσον ο Φερέιρα προκρίνει κάποια άλλη επιλογή αμυντικού εκτός ελληνικής αγοράς.
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος διευκολύνουν την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι (με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι συνεργάτες τους) σκοπεύουν να προτείνουν περίπου 150-200.000 ευρώ στους Νεοσμυρνιώτες για να πάρουν την «ελευθέρας» του Θεσσαλονικιού στόπερ. Ο Σιόβας δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2013 με τον Πανιώνιο, ωστόσο από τον προσεχή Ιούνιο μπορεί βάσει του νόμου Γουέμπστερ να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έναντι μόλις 80.000 ευρώ. Γι' αυτό λοιπόν οι αξιώσεις των «κυανέρυθρων» δεν αναμένεται να είναι παράλογες, εφόσον το θέμα μπει (μέσω επίσημων συζητήσεων) στην τελική ευθεία...
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: