Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επιστρέφει ο Ραϊκόνεν στη Φόρμουλα!!


images

Μετά από δύο χρόνια που αγωνίστηκε στο WRC ο Κίμι Ραϊκόνεν επιστρέφει στην Φόρμουλα 1.
«Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα η αντίδραση του κόσμου και μαντεύω ότι πρέπει να τους έλειψα», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 για να απαντήσει στις κριτικές. «Πριν από τις δύο χρονιές που αγωνίστηκα στο WRC, πέρασα 9 σεζόν στην Formula1, πήρα μέρος σε 157 αγώνες και σημείωσα 18 νίκες. Ξέρω πολύ καλά το σπορ.
Στα Ράλι και μετά στο NASCAR υπήρχαν πολλά νέα πράγματα να μάθω, αλλά τώρα νιώθω ότι επέστρεψα σπίτι μου. Ανυπομονώ να ξαναβρεθώ πίσω από το τιμόνι. Έχω το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα ποτέ και δεν νομίζω ότι έχω χάσει την ταχύτητά μου. Να μάθω τα ελαστικά θα είναι φυσικά το δυσκολότερο, αλλά στην πραγματικότητα δεν ανησυχώ καθόλου. Αν και οι κανονισμοί δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολύ, πολλά πράγματα θα χρειαστεί να ξανασχεδιαστούν.
Ως αποτέλεσμα, τα μονοθέσια θα είναι αρκετά διαφορετικά του χρόνου. Η ισορροπία δυνάμεων μπορεί να αλλάξει και αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον». Τέλος, μίλησε και για το κλίμα που συνάντησε στη γαλλική ομάδα. «Οι δύο επισκέψεις που έχω κάνει στο Enstone ήταν πολύ καλές. Η πρώτη, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή με έκανε να αντιληφθώ πόση υποστήριξη έχω εκεί.
Η δεύτερη επίσκεψη, την προηγούμενη εβδομάδα, που έδωσε να καταλάβω ότι αυτή η ομάδα δεν έγινε πρωταθλήτρια κατά τύχη. Επίσης, είδα όλη την επένδυση που έκαναν πρόσφατα: νέο κτίριο για τον προσομοιωτή, αναβάθμιση στο CFD και αεροδυναμική σήραγγα σε κλίμακα 60%. Αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη σεζόν που έρχεται».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: