Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κυριαζής στο «Μ»: «Ήθελαν να τον αφανίσουν»


kiriazis

Ο Γιώργος Κυριαζής αγωνίστηκε οκτώ συνολικά χρόνια με τη φανέλα του Ηρακλή. Έπαιξε επτά χρόνια στους «κυανόλευκους» πριν αποχωρήσει για την Ιταλία. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή. Αγωνίστηκε έναν ακόμη χρόνο, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Δεν ήρθαν όπως θα ήθελε. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ: ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΜΠΑΡΕΛΑ
Το «Μ» επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να καταθέσει την άποψη του. Είναι εξάλλου από τους λίγους παίκτες, που δεν βρήκαν ομάδα για τη συνέχεια της καριέρας τους με όλα τα τραγελαφικά που συνέβησαν το καλοκαίρι. Ο Επαλέ, ο Μέλκας και ο Κυριαζής ήταν οι παίκτες που δεν αγωνίζονται κάπου αυτή τη στιγμή. Βέβαια, ο έμπειρος αμυντικός είχε συμφωνήσει προφορικά να μείνει στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι, αλλά τα γεγονότα ήταν δραματικά, με τον Ηρακλή να παίζει τελικά στη Δ’ εθνική.
«Είναι ντροπή…»
Κατ’ αρχάς ρωτήθηκε, αν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ομάδα και πώς βιώνει ο ίδιος όλη αυτή την κατάσταση. «Μέχρι σ’ ένα σημείο παρακολουθούσα όντως τις εξελίξεις, ενημερωνόμουν καθημερινά, αλλά η αλήθεια είναι πώς πλέον έχω σταματήσει. Είναι τόσο τραγελαφικά τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν με τους υποβιβασμούς. «Κρύωσα». Τι να δω; Στη Δ’ εθνική και δεν παίζει; Δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κυριαζή στο «Μ». «Είναι ντροπή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των αρχηγών της περσινής ομάδας και ένας από τους παίκτες, που είναι αλήθεια ότι «πόνεσε» τη φανέλα. «Δεν το φανταζόμουν ποτέ. Ποιος να το φανταστεί; Τα λόγια περισσεύουν…», επισήμανε ο Κυριαζής.
«Έτσι τους βόλευε»
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή μίλησε στην πορεία με σκληρά λόγια γι’ αυτό που συνέβη στον Ηρακλή. «Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Ο Ηρακλής ήταν ο στόχος…», υποστήριξε με νόημα ο πρώην αρχηγός. «Ήταν να τον αποτελειώσουν».
Ρωτήθηκε αν το πιστεύει πραγματικά αυτό. «Δεν το λέω για να το πω. Το πιστεύω ακράδαντα. Ήταν στόχος. Ήταν να τον αποτελειώσουν. Ήθελαν να τον αφανίσουν, γιατί έτσι τους βόλευε», υποστήριξε ο έμπειρος αμυντικός και συμπλήρωσε. «Τα συμφέροντα παίζουν ρόλο τεράστιο. Ανέκαθεν έπαιζαν, πόσω μάλλον τώρα που οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον. Είναι θέμα επιβίωσης σε πολλά θέματα όχι μόνο για τον Ηρακλή. Και παλιότερα συνέβαινε. Για να ανέβουν πιο ψηλά, αλλά τώρα είναι επιβίωση». Λόγια που βγαίνουν από την ψυχή του. «Κάναμε κι εμείς ότι μπορούσαμε ως ποδοσφαιριστές για να βοηθήσουμε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ήθελαν να τον τελειώσουν τον Ηρακλή. Ήταν πιο δυνατοί», δήλωσε ο Γιώργος Κυριαζής.
«Το ποτήρι μισογεμάτο»

Ρωτήθηκε και για το ποια πιστεύει μπορεί να είναι η εξέλιξη με την όλη κατάσταση. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Παναγιώτης Διλμπέρης, είχε δηλώσει ότι το καλύτερο για τον Ηρακλή θα είναι να ξεκινήσει η ομάδα από την αρχή. Πολλοί θεωρούν όμως ότι η απόκτηση ΑΦΜ είναι μονόδρομος. Τι λέει ο ίδιος; Ποια είναι η άποψη του; «Αυτό θα ήταν ευχής έργο», ήταν η πρώτη αντίδραση του ως συνέχεια της δήλωσης Διλμπέρη. «Να χτιστεί δηλαδή η ομάδα από την αρχή. Γκρεμίστηκε και διαλύθηκε η ομάδα. Ξανά από την αρχή για να βάλεις γερές και υγιείς βάσεις. Είναι όμως δύσκολο, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Ακόμη και με τον ΑΦΜ είναι δύσκολο, φαίνεται αυτό, πόσο καιρό μιλάμε… Βέβαια, ο Ηρακλής πρέπει να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι, δεν το συζητάμε. Δεν μπορεί να σβηστεί μία ιστορία 103 ετών επειδή κάποιοι τον θέλησαν. Από την άλλη, δεν αφήνει πολύ αισιοδοξία η όλη κατάσταση. Πρέπει όμως να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο. Χρειάζονται βεβαίως και χρήματα, έτσι; Χρειάζονται άνθρωποι για να βάλουν κάποια χρήματα. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ωστόσο, η ομάδα έπιασε πάτο. Δεν πάει παρακάτω. Σαφώς και κάτι πρέπει να γίνει και να έρθουν κοντά άνθρωποι που αγαπούν τον Σύλλογο. Να το κάνουν όμως χωρίς να έχουν προσωπικά συμφέροντα, να χτίσουν κάτι. Ωραία ακούγονται όλα αυτά στα λόγια, αλλά δύσκολα γίνονται στις πράξεις. Ελπίζω να βρεθεί μία άκρη, μία λύση γιατί ο Ηρακλής πρέπει να επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι…», δηλώνει ο Γιώργος Κυριαζής.
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη…»

Δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια. Ο Κυριαζής είναι στα 31 του χρόνια. Ωστόσο, όλα όσα συμβαίνουν, αλλά και οι… καταστάσεις των καιρών, τον κάνουν να σκέφτεται ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο. Ποιο είναι αυτό; Να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Δεν είναι φυσικά κάτι το οριστικό. Δεν είναι τετελεσμένο. Είναι απλά ένα σενάριο.
Είναι μία σκέψη του σε περίπτωση που δεν βρει κάτι καλό για τον Ιανουάριο, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του. «Δεν θα το έλεγα ότι ψάχνω ομάδα, αλλά αν υπάρξει κάτι που θα με ενδιαφέρει, φυσικά και δεν θα πω όχι. Ο εκπρόσωπος μου άλλωστε ψάχνει στην Ιταλία», δηλώνει με νόημα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το καλοκαίρι. Συμφώνησε με τον Παντελή για να μείνει, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. «Αν δεν προκύψει κάτι για τον Ιανουάριο, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο», λέει χαρακτηριστικά ο Κυριαζής.
«Θέλω να παίξω μπάλα»
Από τόσο νωρίς; Ήταν το ερώτημα που του απευθύναμε. Έχει άλλωστε τουλάχιστον ακόμη τρία χρόνια για ποδόσφαιρο. «Από τόσο νωρίς», ήταν η απάντηση του. «Δεν ακούω και τα καλύτερα…», συμπληρώνει ο Κυριαζής. Προφανώς αναφέρεται στις συζητήσεις, που έχει κάνει με παίκτες, φίλους για την όλη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συνέχισε όμως τις σκέψεις του. Δεν στάθηκε μόνο εκεί. «Δεν αποκλείω τίποτα. Αυτή τη στιγμή κάνω προπονήσεις μόνος μου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω. Ζούμε βέβαια σε διαφορετικούς καιρούς και έτσι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Για τον Ιανουάριο, θα δούμε τι θα γίνει. Μετά βέβαια δεν θα μπω καν σε διαδικασία. Μέχρι τον Γενάρη. Άλλωστε, μετά ως και το καλοκαίρι δηλαδή, θα έχω αδράνεια για ένα χρόνο, αν δεν προκύψει κάτι τον Ιανουάριο. Περνάει ο καιρός. Τότε, θα κοιτάξω φυσικά να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Όλα αυτά βεβαίως είναι σενάρια, είναι σκέψεις. Θέλω να παίξω μπάλα, αλλά να είναι κάτι καλό. Άλλωστε, όλοι παίζουν, αλλά κανείς δεν πληρώνεται…», ήταν με έμφαση τα όσα είπε ο Γιώργος Κυριαζής για τις σκέψεις του όσον αφορά το τι προτίθεται να κάνει.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: