Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ έχει την πίεση και την ευκαιρία

ο δεύτερο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου γύρου, μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός γίνεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.

Ο ΠΑΟΚ έχει την πίεση και την ευκαιρία
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη και τα… παράξενα είναι πολλά και κεντρίζουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου που, έτσι κι αλλιώς, θα γέμιζε το γήπεδο.
Βαθμολογικά μπορεί οι δύο αντίπαλοι να είναι στα ίδια –ο ΠΑΟΚ έχει έναν βαθμό αλλά και ένα ματς παραπάνω– αμφότεροι χαμηλά για το ειδικό τους βάρος, όμως ο Αρης στην παρούσα φάση δείχνει να διανύει καλύτερο φεγγάρι.Εχει σταντάρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης, έχει πάρει μαζεμένες νίκες, έχει και το ψυχολογικό… κερασάκι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup. Κι όλα αυτά, ενώ μεταξύ των δύο αυτός ήταν που άρχισε τη χρονιά πολύ πιο «μαζεμένος» και συνειδητοποιημένος ως προς τις δυσκολίες.
Ο ΠΑΟΚ… ξεστράτισε με τα ευρωπαϊκά του όνειρα. Εριξε εκεί μεγάλο βάρος, απογοητεύτηκε όταν έχασε την Ευρωλίγκα και μετά άρχισε να χάνει και πολλά άλλα. Τέλη Δεκεμβρίου και ψάχνει παίκτες, ψάχνει αγωνιστική σταθερότητα, ψάχνει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα, φυσικά ψάχνει και νίκες.
Ο Δικέφαλος θα έχει σήμερα τη μεγάλη πίεση στο ματς. Η έδρα του την αυξάνει, αλλά και του δίνει καλύτερες πιθανότητες απέναντι σε ένα νεανικό αντίπαλο που έχει πολλά μέλη τα οποία δεν ξέρουν από τέτοιες συνθήκες. Αν την εκμεταλλευτεί, θα μπορέσει να βάλει ορισμένα προβλήματα στην άκρη. Αν όχι, θα βάλει πολλές σκοτούρες στο κεφάλι του.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: