Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η... εξεταστική του Μπόλονι!!

Ο Λάσλο Μπόλονι ανέλαβε το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ και ήδη έχει δείξει μέρος των ικανοτήτων αλλά και των μειονεκτημάτων του σαν προπονητής. Μία αξιολόγηση της ολιγόμηνης παρουσίας του στον Δικέφαλο.


Η... εξεταστική του Μπόλονι
Ο Ρουμάνος τεχνικός ήρθε στον ΠΑΟΚ σαν ο προπονητής που... επιτέλους μπορούσε βάσει βιογραφικού να διαδεχτεί τον Φερνάντο Σάντος. Δε θεωρήθηκε στοίχημα όπως οι περιπτώσεις των Μπερέτα, Δερμιτζάκη και Χάβου αλλά σίγουρη επένδυση. Τι έχει προσφέρει μέχρι στιγμής, όμως, η επένδυση αυτή στον ΠΑΟΚ.
Η επιθετική φιλοσοφία
Είναι φανερό πως παρότι... διάδοχος του Σάντος, έχει πολύ διαφορετική φιλοσοφία από τον Πορτογάλο. Θέλει οι ομάδες του να είναι πιο επιθετικές και αυτό προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να παρουσιάσει και στον ΠΑΟΚ.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως ο Δικέφαλος στα εκτός έδρας παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ σκόραρε επτά φορές παίζοντας επιθετικά ακόμα και μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι πλέον πολύ πιο ευχάριστο για τον κόσμο.
Η ανάπτυξη από τα πλάγια
Μυστικό της επιθετικής του φιλοσοφίας είναι η επιμονή στην πολύ ενεργή συμμετοχή των ακραίων παικτών του στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Δημιούργησε δύο πολύ επιθετικά δίδυμα με Σαλπιγγίδη – Έτο στα δεξιά και Βιεϊρίνια – Λίνο στα αριστερά και έφτασε αρκετές φορές σε εντυπωσιακά γκολ. Κάνοντας πολύ πιο εύκολο και το έργο του Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
Η εμπιστοσύνη στους νέους
Δεν είναι τυχαίο πως ήρθε με τον τίτλο του προπονητή που του αρέσει να δίνει ευκαιρίες σε νέους. Το έκανε με τον Σταφυλίδη έστω και αναγκαστικά λόγω έλλειψης επιλογών αλλά δείχνει με την προώθηση παικτών όπως ο Παναγιωτούδης πως σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει μια πολύ πιο φρέσκια ομάδα από αυτή που τα τελευταία χρόνια διέθεται.
Η αμυντική αδυναμία
Ο ΠΑΟΚ στήριξε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών στην πολύ καλή αμυντική του παρουσία που έδειχνε να ταιριάζει πολύ περισσότερο και στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών του. Ο Μπόλονι, όμως, ζητώντας πιο επιθετική ανάπτυξη, δεν έχει βρει ακόμα την απαραίτητη ισορροπία στις δύο περιοχές. Και το έχει πληρώσδει δεχόμενος πολλά γκολ.
Οι δηλώσεις
Μπορεί να έχει χίλια δίκια πως δεν έχει στηριχτεί από τη διοίκηση μεταγραφικά και οικονομικά αλλά μιλώντας συνέχεια στον Τύπο για τις προτάσεις που δέχεται και τις σκέψεις που κάνει για αποχώρηση, δεν έχει πείσει πως θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ και να αφήσει έργο τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: