Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Football χωρίς πόδια...!!

Ο Μπόμπι Μάρτιν γεννήθηκε δίχως τα κάτω άκρα του, μα κατάφερε με επιτυχία να παίξει αμερικανικό ποδόσφαιρο, να γίνει μεγάλος γυναικάς και να κάνει οικογένεια...

Football χωρίς πόδια...
Γεννήθηκε χωρίς πόδια (1987). Οχι χωρίς κάποιο μέρος τους, αλλά δίχως όλο το πόδι. Σε ηλικία δύο χρονών άρχισε να περπατάει... με τα χέρια! Ο Μπόμπι Μάρτιν δεν πτοήθηκε από την εκ γενετής συμφορά του, αλλά βρήκε τη δύναμη να κάνει κάτι ανεπανάληπτο. Οχι απλά επιβίωσε, μα απολαμβάνει και το ευ ζην. Ακόμα και τα δύο όνειρα του δεν τα άφησε απραγματοποίητα.

Επαιξε αμερικανικό ποδόσφαιρο και έκανε οικογένεια (τα γεννητικά όργανα του δεν είχαν κανένα πρόβλημα)! «Το μειονέκτημα μου το μετέτρεψα σε πλεονέκτημα. Παίζω αμυντικός και  πραγματικά δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να κάνει καλύτερα τάκλιν από μένα. Βρίσκομαι χαμηλά και πιάνω τα πόδια των αντιπάλων με τα χέρια. Τους ρίχνω κάτω και τους παίρνω τη μπάλα».


Αυτό είναι το ένα μυστικό της επιτυχίας του Μπόμπι, ο οποίος βασίζεται στην τρομακτική δύναμη των χεριών του (σηκώνει τρεις φορές το βάρος του) και αγωνίζεται για χάρη του Πανεπηστιμίου Σέντραλ Στέιτ. Το άλλο είναι μάλλον το μυστικό της ευτυχίας: «Δεν στεναχωριέμαι ποτέ. Εχω αποδεχτεί το πρόβλημα και δεν το αφήνω να με καταθλίβει. Ακόμα και με τις γυναίκες είχα επιτυχίες. Εχω βγει ραντεβού με 25 διαφορετικές πριν παντρευτώ. Τώρα έχω τον γιο μου (ο 3χρονος Τέιλορ φώτο) και προσπαθώ να του μάθω όσα δεν έμαθε σε μένα ο πατέρας μου που ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά μαζί μου».


Την περσινή σεζόν ο Μπόμπι ήταν ο 5ος στη λίστα με τα περισσότερα αποτελεσματικά τάκλιν (48) και συνέβαλε στην καλή πορεία του Πανεπιστημίου του. Οσο για το ποια είναι το προτερήματα του εκτός γηπέδου, όπου κινείται πάνω σε πατίνι, ο 24χρονος αμυντικός τα απαριθμεί με εμφανή σιγουριά για τον εαυτό του: «Εχω πολύ καλό χιούμορ, η προσωπικότητα μου είναι καλλιεργημένη και ουδέποτε αισθάνθηκα ανάπηρος»!

Κάποτε βέβαια χρειάστηκε να μαζέψει όλη τη δύναμη της ψυχής του και όλο το θυμό που προκλήθηκε από την πλέον ηλίθια απόφαση που έχει λάβει ποτέ διαιτητής στην ιστορία όλων των αθλημάτων, όλων των εποχών. Ηταν σε έναν σχολικό αγώνα λυκείων, όταν στο ημίχρονο του ζητήθηκε να βγει εκτός αγώνα. Οπως του είπε ο βλάκας διαιτητής, δεν φορούσε τα απαραίτητα που όριζαν οι κανονισμοί, ώστε να βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου. Ποια ήταν αυτά που του έλειπαν; Επικαλαμίδες, επιγονατίδες και παπούτσια... !!!
Μπορεί όλα αυτά να του στέρησαν μια συμμετοχή, αλλά όταν ένας άνθρωπος έχει τόσο μεγάλη καρδιά δεν έχει να φοβάται τίποτα...






πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: