Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η προφητεία και ο καράβλαχος ο Ράμος!!

Ο Νίκος Αλέφαντος... ξαναχτυπά και γράφει για τον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν και τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα!
Η προφητεία και ο καράβλαχος ο Ράμος
Δύο στήλες πριν, μετά το ματς του Μονάχου, δείτε στο αρχείο πάνω δεξιά τι έγραφα για τη ρεβάνς στο Μπερναμπέου:
«Ο άλλος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εκπληκτικός. Είδα μια Μπάγερν καλύτερη απ’ ότι την περίμενα, πολύ βελτιωμένος ο Γκόμεζ, έχει γίνει φωτιά στην περιοχή, αλλά και απ’ έξω ξεκινάει, κινητικός, ακολουθεί ένα στιλ Ντρογκμπά, αυτοί οι δύο είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις βαριών κορμιών που είναι φωτιά. Έχει πάρει μεγάλη εξέλιξη, θα μπορούσε να παίξει ακόμα και στη Ρεάλ.
Είδα επίσης έναν Ριμπερί καταπληκτικό, ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν για εμένα, κυνηγούσε ανελέητα ακόμα και αμυντικά τον μπακ, μέχρι και τον Ρονάλντο προλάβαινε. Κάνουν μεγάλη τριπλέτα ο Ριμπερί και ο Γκόμεζ με τον Ρόμπεν- όμως ο Ρόμπεν δεν ήταν σε μέρα προχθές.
Η ρεβάνς θα είναι τρομερή, την Μπάγερν τη θεωρώ επικίνδυνη μέσα στο Μπερναμπέου, τα σέντερ μπακ της Ρεάλ τρώνε ντρίμπλες, και ο Ράμος και ο Πέπε, τα ακραία μπακ είναι επιρρεπή στο λάθος, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΕΑΛ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΓΕΡΝ. Είναι μεγάλο ματς αυτό. Τη θεωρώ ανοιχτή την πρόκριση».
Πράγματι λοιπόν έφαγε γκολ η Ρεάλ από τη Μπάγερν από πέναλτι! Εκεί της κόπηκαν τα πόδια στο 2-1. Δεν είχαν κουράγια. Ήταν πολύ κουρασμένη η Ρεάλ απ’ την υπερπροσπάθεια στο Καμπ Νου που νίκησε στην έδρα της την Μπαρτσελόνα, πριν είχε μεσολαβήσει και το ματς στο Μόναχο με την Μπάγερν. Δύο ματς φωτιά εκτός έδρας.
Στην κούραση έπαιξαν ρόλο και τα πανηγύρια μετά τη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Ξενυχτήσανε, γύρισαν στη Μαδρίτη και τους περίμενε κόσμος, ξεδώσανε. Ήταν φανερή η κούραση και το πήγαινε ο Μουρίνιο συντηρητικά μέχρι τα πέναλτι να φτάσει διότι ήξερε ότι η ομάδα του δεν είχε δυνάμεις.
Παρ’ ότι προηγήθηκε 2-0 η Ρεάλ, η Μπάγερν είχε τις ευκαιρίες. Τρομερός ήταν ο Ρομπέν, πολύ καλός ο Γκόμες, δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν, τα δε χαφ της Μπάγερν παίκταροι! Και ο αριστερός ο μπακ ο μαύρος παίκταρος.
Έχω ξαναπεί- και μάλιστα απ’ τις αρχές της σεζόν- ότι η Μπάγερν είναι η μόνη γερμανική ομάδα που σέβομαι στην Ευρώπη. Όλες τις άλλες γερμανικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις θεωρώ της πλάκας. Πελάτισσες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κατά καιρούς.
Έκανε και την βλακεία πάντως ο Μουρίνιο. Τον Ράμος ρε; Τον Ράμος βάζεις στο τέλος στη διαδικασία των πέναλτι; Από πού κι ως που. Γιατί δεν κράταγες λίγα λεπτά ακόμα μέσα τον Οζίλ, ας μην τραβούσε, λίγα λεπτά έμεναν για να λήξει η παράταση, κράτα τον να τον έχεις στα πέναλτι. Ή βάλε στα πέναλτι τον Μαρτσέλο που είναι τεχνίτης, βάλε τον Χιγκουαϊν, τι τον θες τον Ράμος.
Αλλά να μου πείτε έχασαν τα πέναλτι και ο Ρονάλντο με τον Κακά. Ρε π…δες τόσα λεφτά παίρνετε, ένα πέναλτι δεν μπορείτε να βάλετε; Τι να σας κάνει άλλο ο προπονητής, σας έκανε ομάδα φέτος, πήρατε το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα, σας έχει φτάσει μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προ Μουρίνιο ούτε πρωτάθλημα παίρνατε, ούτε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ δεν φτάνατε, τι να κάνει ο προπονητής σας, να χτυπήσει αυτός τα πέναλτι;
Και αυτός ο καράβλαχος ο Ράμος, πόσες φορές έχω πει ότι είναι άμπαλος και ότι τον Τοροσίδη τον θεωρώ καλύτερο από τον Ράμος όταν έπαιζε δεξιά!
Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έμεινε με την ωραία μπάλα. Έμεινε με τα πατατάκια. Ούτε πρωτάθλημα, ούτε Τσάμπιονς Λιγκ. 3 σερί κρίσιμα ματς είχε να δώσει για το Τσάμπιονς Λιγκ και για το πρωτάθλημα, τα 2 μάλιστα από τα 3 ήταν στην έδρα της, και δεν νίκησε ούτε ένα! Δύο ήττες έκανε.
Αντίθετα η Ρεάλ στα 3 αντίστοιχα κρίσιμα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα, εκ των οποίων το 1 μόνο ήταν στην έδρα της, έκανε 2 νίκες! Πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Μπαρτσελόνα πολύ καλή ομάδα αλλά την σακάτεψε ο προπονητής της φέτος. Έγκλημα που έβαζε πεισματικά τους 3 πίσω. Ανύπαρκτος στα άκρα επιθετικά. Με λίγες φάσεις οι αντίπαλοι τον έπιαναν τρύπιο πίσω και του κολλάγανε τα γκολ. Ενώ αυτός όλο πάσα- πάσα- πάσα, κλο- κλο και αυγό τίποτα. Πλήρωσε και τα λάθη του καλοκαιριού, δεν έχουν έναν κανονιέρη, νάνοι ρε, άφηνε έξω τον Πικέ που έχει μπόι πίσω, αν είχε έναν Ντρογκμπά ή έναν Γκόμεζ θα ήταν αλλιώς τα πράγματα στην επίθεση.
Αυτά τα έχω πει πριν απ’ τα κάζα που έπαθε σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Και τι αξία που έχει να διαθέτεις μεγάλο τερματοφύλακα. Είδατε η Μπάγερν με τον Νόιερ. Είδατε η Τσέλσι με τον Τσεχ. Και η Ρεάλ βέβαια με τον Κασίγιας. Ο Φέργκιουσον έκανε την γκέλα με τον Ντε Χέα και χτυπάει το κεφάλι του. Τρέχα βρες τερματοφύλακα το καλοκαίρι, τα πέταξες τα λεφτά. Κοντεύεις να χάσεις το πρωτάθλημα εξ αιτίας του Ντε Χέα. Τα είδαμε και με τον Κοστάντζο τι τραβάγαμε εμείς στον Ολυμπιακό. Μεγάλη υπόθεση ο γκολκίπερ.
Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πιστεύω ότι ο Γκόμες θα τη σπάσει την άμυνα της Τσέλσι. Θα έχει και απώλειες η Τσέλσι κάτι σκυλιά που δεν θα παίξουν λόγω καρτών, ο Ρόμπεν, ο Ριμπερί και ο Γκόμες θα την σπάσουν πιστεύω την άμυνα της Τσέλσι. Διότι είναι ευέλικτοι, είναι σίφουνες και χώστες.
Είναι καλή ομάδα η Μπάγερν και πιστεύω ότι θα το πάρει. Σημαντικό θα είναι όμως να σκοράρει στο πρώτο μισάωρο. Εκεί θα κριθούν πολλά. Βλέπω να μπαίνει με φόρα απ’ την αρχή διότι η Τσέλσι έτσι όπως παίζει στους μικρούς χώρους πίσω, διατηρεί δυνάμεις, δεν κουράζεται, και όσο περνάει η ώρα γίνεται επικίνδυνη διότι είναι πιο φρέσκια απ’ τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα στο β’ ημίχρονο να ανοίγει το παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές και να βγαίνουν σίφουνες στην κόντρα. Είναι σημαντικό για την Μπάγερν να σκοράρει γρήγορα και να ανοίξει την Τσέλσι, να την κάνει να βγει μπροστά, να ανοιχτεί. Ώστε να της βάλει και δεύτερο.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: