Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μπάγερν: Η Μπαρτσελόνα των επιχειρηματιών!!

Μπάγερν: Η Μπαρτσελόνα των επιχειρηματιών!
Σε μια συζήτηση με τον Γιώργο Βαβρίτσα, έναν Ελληνα δημοσιογράφο που ζει και λειτουργεί στη Γερμανία, προσπάθησα το απόγευμα, στους ραδιοφωνικούς «Insiders» να εξηγήσω τι κρύβεται πίσω από αυτό που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τετάρτης στο τερέν του «Μπερναμπέου».

Ναι, σύμφωνοι, όλοι έχουμε γνωρίσει και θαυμάσει την «δεν τα παρατάμε ποτέ» νοοτροπία, όλοι ή έστω οι περισσότεροι έχουμε αντιληφθεί ότι ο σύλλογος διοικείται από ποδοσφαιρανθρώπους με σύγχρονη αντίληψη και βαθιά γνώση του σπορ και της επιχειρηματικής πλευράς του.

Πίσω όμως από αυτό που είδαμε από την ομάδα του Γιουπ Χάινκες, δηλαδή από μια έκδοση απολύτως ανταγωνιστική έναντι των Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, κρύβεται μια επιχείρηση παραγωγής ποδοσφαίρου που έχει το δικαίωμα να καυχιέται για την κερδοφορία της, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στους δύο ισπανικούς κολοσσούς.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Η Μπάγερν έχει φτάσει σήμερα να κοιτάζει τα περίπου 120 εκατ. ευρώ του αποθεματικού της, να παίζει σε ένα ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο γήπεδο που της ανήκει και να βλέπει την ακαδημία της να εξελίσσεται σε εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών του υψηλότερου επιπέδου, σαν τον Σβάινστάιγκερ, τον Λαμ, τον Μπαντστούμπερ και αυτών που έρχονται, που ανεβαίνουν.

Ναι, οι Γερμανοί δεν είναι τεχνικά όσο ελκυστικοί είναι οι Ισπανοί, γι’ αυτό και η ακαδημία της Μπάγερν δεν θα αποκτήσει τη λάμψη της Μασία. Αυτή η διαπίστωση όμως δεν ενοχλεί το μυαλό της Μπάγερν, τον Ούλι Χένες. Του φτάνει που ξέρει ότι χάρη στη στρατηγική της, να απλώνει τα πόδια μόνο μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα και όχι μακρύτερα, η Μπάγερν έχει εξασφαλισμένη ζωή, εξασφαλισμένη προοπτική ευημερίας. Του φτάνει που όλο αυτό η Μπάγερν το συνδυάζει με την παρουσία της στην κεντρική διεθνή σκηνή, ως πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσος.

Οι λάτρεις της τέχνης του ποδοσφαίρου είναι φανατικοί θαυμαστές της Μπαρτσελόνα, που νικά με τον τρόπο της, με τη δημιουργία ποδοσφαίρου της υψηλότερης ποιότητας που θα μπορούσε άνθρωπος να διανοηθεί. Η Μπάγερν είναι το πουλέν των σοφών της επιχειρηματικής αγοράς του ποδοσφαίρου. Διότι είναι το παράδειγμα που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι στην εποχή της μπίζνας και της απόλυτης ανάγκης για κερδοφορία είναι δυνατόν να κερδίζει κανείς χρήματα παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: