Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ώρα της κρίσης!!

Την απόφαση να προκηρύξει έκτακτη γενική συνέλευση, με σκοπό την αναζήτηση λύσης για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Άρης, αλλά και για να βρεθεί βιώσιμο πλάνο το οποίο θα διασφαλίσει την επόμενη μέρα και θα δώσει ξανά όραμα, πήρε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Έπειτα από πολύωρες συζητήσεις, τα στελέχη του Φορέα κατέληξαν στην ημερομηνία, μεταξύ των τριών πιθανών που είχαν προεπιλεγεί, όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ. Εκτός απροόπτου η μέρα διεξαγωγής των εργασιών της Γ.Σ. είναι η Παρασκευή 4 Μάη, με μια μικρότερη πιθανότητα να γίνουν την Πέμπτη, ενώ απορρίφθηκε η προοπτική της 14ης Μαΐου, αφού κρίθηκε ότι είναι μακρινή ημερομηνία και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην ΠΑΕ πιεστικές για τόση αναμονή. Σοβαρό εμπόδιο στην επιλογή της ημερομηνίας έπαιξε η διαθεσιμότητας της αίθουσας του «Βελλιδείου», όπου παραδοσιακά συνέρχονται οι γενικές συνελεύσεις, καθώς λόγω των εκλογών οι περισσότερες μέρες ήταν κλεισμένες για πολιτικές ομιλίες.

Ανακοινώνεται η ημερήσια διάταξη

Η έκτακτη Γ.Σ. που θα συγκληθεί αναμένεται καθοριστική για την επόμενη μέρα στα διοικητικά και οικονομικά δρώμενα στην ΠΑΕ, η οποία φαίνεται να εκπέμπει «SOS» υπό το βάρος των υποχρεώσεων που συσσωρεύτηκαν, στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί η διοίκηση. Αυτό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης, όπως αυτή θα διαμορφωθεί και θα συνταχθεί, καθώς μέσω αυτής θα τεθούν τα προς συζήτηση θέματα. Αναμφισβήτητα το κεντρικό θέμα που θα προτάσσεται στην ημερήσια διάταξη είναι το οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας και οι πιθανές λύσεις που μπορεί να προκύπτουν από τις συνιστώσες στην ομάδα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσει ο Γιάννης Κόντης, αφού εκκρεμεί η πρόσκληση για συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ προς το παρόν δεν έχει μεταφέρει επισήμως και γραπτώς την όποια πρόταση του στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα, ώστε αυτή να τεθεί θεσμικά προς συζήτηση στην Γ.Σ. Βέβαια είναι στη διακριτική του ευχέρεια να την θέση υπόψιν του σώματος την ημέρα της συνεδρίασης.
Αυτό που φαντάζει αυτή την ώρα ως ζητούμενο, ενόψει της Γ.Σ., είναι να  βρεθεί λύση ώστε η ΠΑΕ να αντιμετωπίζει το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται και οι περισσότερες ζυμώσεις των τελευταίων ημερών, από κάθε πλευρά που σκοπεύει να εκφράσει θέση ή πρόταση στην συνέλευση.
Βέβαια, προκειμένου να φτάσει το σώμα στην αναζήτηση μιας λύσης και να καταλήξει στην ψήφιση μιας πρότασης που τυχόν προκύψει, είναι λογικό να αναζητήσει πρώτα τις ευθύνες εκεί που αναλογούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα, σε διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Είναι επομένως βέβαιο ότι θα προκύψει κριτική και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τα στελέχη της διοίκησης της ΠΑΕ για τις επιλογές τους.
Γίνεται φανερό ότι με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της Γ.Σ. και της ημερήσιας διάταξης θα πάμε σε μια «καυτή» βδομάδα, με ζυμώσεις και επαφές που θα δρομολογήσουν την επόμενη μέρα για την ΠΑΕ Άρης.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: