Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Ούτε μία στο εκατομμύριο να μην πάρει αδειοδότηση ο ΠΑΟ»

«Ούτε μία στο εκατομμύριο να μην πάρει αδειοδότηση ο ΠΑΟ»
Την δυνατότητα να μιλήσουν με τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού, Κώστα Ελευθεράκη, είχαν οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ (kar.edu.gr) το πρωί της Παρασκευής (27/4). Ο πρώην παίκτης των «πρασίνων», ο οποίος αποτέλεσε και μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ, μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, την προσπάθεια που έγινε από τα μέλη της διοίκησης και το προπονητικό τιμ, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το "τριφύλλι" θα πάρει τελικά αδειοδότηση.

Ο κ. Ελευθεράκης, αναφορικά με την πιθανότητα να μην πάρουν τελικά οι «πράσινοι» άδεια για να αγωνιστούν στην Ευρώπη, είπε πως: «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην πάρουμε άδεια. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και θα τον φτάσουν ψηλά. Είμαι βέβαιος γι' αυτό. Ωστόσο δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα ακόμα».

Κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν που φτάνει στο τέλος της, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», τόνισε ότι άπαντες κατέβαλαν μία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της, «αλλά δεν υπήρχε και η κατάλληλη οικονομική βοήθεια για να ξεπεραστούν προβλήματα που προέκυψαν» μέσα στη χρονιά.

«Μετά τη φυγή του Σισέ και του Ζιλμπέρτο, η ομάδα έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο προπονητής. Στην Ευρώπη δεν τα καταφέραμε γιατί δεν είχε αφομοιωθεί ακόμα από τους παίκτες ο νέος τρόπος παιχνιδιού. Κάναμε ένα καλό πρωτάθλημα, φτάσαμε να έχουμε πέντε βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά με τα «ψέματα» δεν μπορείς να κατακτήσεις τον τίτλο», ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι από τον Δεκέμβρη ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από οικονομική βοήθεια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να του την προσφέρει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην καλυφθούν κάποια κενά που δημιουργήθηκαν στην ομάδα μέσα στην σεζόν. Ταυτόχρονα στάθηκε και στο γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν οικονομικές ατασθαλίες στην ΠΑΕ, φέρνοντας στην ομάδα παίκτες που κόστισαν πολλά χρήματα, αλλά είχαν ελάχιστη προσφορά.

Επιπλέον ανέφερε και την αλλαγή τακτικής από την μεριά του Ολυμπιακού, η οποία έμπλεξε την κατάσταση στο «τριφύλλι». «Ο Ολυμπιακός βλέποντας ότι έχει κάνει επενδύσεις, αλλά εμείς ήμασταν πρώτοι, άλλαξε τακτική και έκανε κάποιες κινήσεις. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένα μπαράζ δηλώσεων μεταξύ των δυο συλλόγων, κάτι που αποπροσανατόλισε την ομάδα μας».

Σημαντική αναφορά έκανε ο κ. Ελευθεράκης και στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι γίνεται μία εξαιρετική δουλειά, η οποία θα αποφέρει σύντομα αποτέλεσμα. Ωστόσο οι νέοι ταλαντούχοι παίκτες θα πρέπει να πλαισιώνονται από έμπειρους καλούς ποδοσφαιριστές, ώστε να υπάρχει εξέλιξη.

Ο παλαίμαχος άσος των «πρασίνων» μίλησε και για την Εθνική ομάδα λέγοντας ότι «Είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας. Τα τελευταία χρόνια είμαστε ομάδα και κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το 2004 το Euro. Πιστεύω ότι και φέτος θα τα πάμε πολύ καλά».





πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: