Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Θα έχει προβλήματα;

Θα έχει προβλήματα;
Τώρα θα κριθεί το κατά πόσο μπορεί να αντέξει η Πόρτο στα δύσκολα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Superliga. Οι πρωτοπόροι «δράκοι» πηγαίνουν στην έδρα της πέμπτης Μαρίτιμο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής και ξέρουν πως θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, που θέλει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στο Europa League, αφού απειλείται από την έκτη Γκιμαράες. Έτσι, θα προσπαθήσει για τη νίκη κα αυτή. Αν, πάντως, οι κάτοχοι του Europa League «περάσουν» από εκεί, δύσκολα θα χάσουν το πρωτάθλημα.

Κάτι καλό περιμένει από τη Μαρίτιμο η δεύτερη και με τέσσερις πόντους λιγότερους Μπενφίκα, που δοκιμάζεται στην έδρα της Ρίο Αβε, η οποία θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και οι «αετοί» περιμένουν πίεση από τους αντιπάλους τους, στην προσπάθεια για τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι, ίσως, δεν έχουν αντίκρισμα, αν νικήσει η Πόρτο.

Η Μπράγκα, υποδεχόμενη την αδιάφορη Ολιανένσε την Παρασκευή, επιζητά μόνο τη νίκη και θα περιμένει να «στραβώσει» κάτι στα ματς των δυο πρωτοπόρων, ώστε να μπορέσουν οι φιναλίστ του περυσινού Europa League να ξαναμπούν «σφήνα» στους δυο «μεγάλους».

Η Σπόρτινγκ, μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του Europa League, έχει να ασχοληθεί μόνο με τις εγχώριας διοργανώσεις, υποδεχόμενη την Ακαντέμικα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», την οποία θα αντιμετωπίσει και στον τελικό του Κυπέλλου. Όμως, το θέμα είναι πως τα «λιοντάρια» έχουν να κάνουν με μια ομάδα που κινδυνεύει νε υποβιβασμό, αφού βρίσκεται μόλις δυο βαθμούς μπροστά από τις θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη κατηγορία και δε θα παραδώσει αμαχητί το «τομάρι» της στην πρωτεύουσα.

Όσον αφορά την Γκιμαράες, που έχει ακόμα ελπίδες για την Ευρώπη, πηγαίνει στην έδρα της αδιάφορης Ζιλ Βιθέντε και αναμένεται να επικρατήσει, εύκολα ή δύσκολα, με το μυαλό στο Μαρίτιμο.



Αναλυτικά, η 28η αγωνιστική:


Παρασκευή 27/4/12

22:15 Μπράγκα-Ολιανένσε

Σάββατο 28/4

20:00 Ζιλ Βιθέντε-Γκιμαράες

22:15 Μαρίτιμο-Πόρτο

Κυριακή 29/4 18:00

Μπέιρα Μαρ-Πάσος Φερέιρα

Λεϊρία-Φεϊρένσε

Σετούμπαλ-Νασιονάλ

21:15 Ρίο Αβε-Μπενφίκα

Δευτέρα 30/4

Σπόρτινγκ-Ακαντέμικα


Η επόμενη (29η) αγωνιστική:

Φεϊρένσε-Γκιμαράες
Νασιονάλ-Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα-Λεϊρία
Ακαντέμικα-Σετούμπαλ
Πάσος Φερέιρα-Ρίο Αβε
Πόρτο-Σπόρτινγκ
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: