Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Λίγες οι εκκρεμότητες!!

Λίγες οι εκκρεμότητες
Με τη Ντόρτμουντ να έχει στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια, την Μπάγερν σίγουρα δεύτερη και να προετοιμάζεται για τους τελικούς στο Κύπελλο με την Μπορούσια (12/5) και στο Champions League με την Τσέλσι (19/5), αλλά και την Καϊζερσλάουτερν να έχει ήδη αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία, λίγες είναι οι εκκρεμότητες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Bundesliga.

Η μάχη για την τρίτη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, έχει φουντώσει και πάλι ανάμεσα σε Σάλκε και Γκλάντμπαχ, τις οποίες χωρίζουν δύο βαθμοί, ενώ για την 33η αγωνιστική αντιμετωπίζουν ομάδες που μάχονται να σωθούν. Οι «βασιλικοί μπλε» υποδέχονται τη Χέρτα με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Παπαδόπουλος, Μέτσελντερ, Σαρπέι, Χίλντεμπραντ και Φέρμαν, ενώ η Μπορούσια φιλοξενεί την Άουγκσμπουργκ χωρίς τον τιμωρημένο Στραντσλ και τον τραυματία Μαρξ.

Η Στουτγκάρδη έχει απλώς μαθηματικές ελπίδες για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League, όπως ουσιαστικά (αλλά όχι ακόμη μαθηματικά) και η Λεβερκούζεν. Το Ανόβερο βρίσκεται στην έβδομη θέση-που προσφέρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο-και σε απόσταση τριών βαθμών από την όγδοη Βέρντερ, αλλά και τεσσάρων από Χόφενχαϊμ και Βόλφσμπουργκ που ελπίζουν με λιγότερες πιθανότητες.

Στη μάχη της ουράς, με εξαίρεση τη «Λάουτερν» που αποχαιρέτισε ήδη την κατηγορία, τέσσερις ομάδες δεν αισθάνονται καθόλου άνετα. Σε χειρότερη θέση όλων είναι η Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ, που είναι προ τελευταία με 28 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Κολωνία με 30 βαθμούς στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Πιο ασφαλείς αλλά ακόμη όχι... ήσυχες νιώθουν Αμβούργο με 35 και Άουγκσμπουργκ με 34 βαθμούς στη 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 5/5 (16:30)

Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο
Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Καϊζερσλάουτερν
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: