Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κριστιάνο ή Μέσι; Το ερώτημα φέτος έχει απάντηση...!!

Το αιώνιο ερώτημα των τελευταίων δεκαετιών ανάμεσα στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, αφορούσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Πελέ ή Μαραντόνα;
Κριστιάνο ή Μέσι; Το ερώτημα φέτος έχει απάντηση...
Το ερώτημα της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής αφορά φυσικά τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ζοζέ Μουρίνο μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν, δήλωσε πως δεν θα κάνει σύγκριση για το ποιος είναι καλύτερος, αλλά τόνισε με σιγουριά πως για τη φετινή χρονιά καλύτερος ήταν ο Πορτογάλος αστέρας.
Πάμε να δούμε όμως κι εμείς, βάσει στατιστικών, αλλά και βάσει γενικότερης συνεισφοράς στις ομάδες τους τη φετινή χρονιά, ποιος ήταν ο καλύτερος.
Ας αρχίσουμε από τον άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος φέτος ήταν ο πιο ζωτικής σημασίας παίκτης των Καταλανών. Τις προηγούμενες χρονιές το βάρος το σήκωνε ο Τσάβι, αλλά τη φετινή ο Ισπανός δε δείχνει να ΄χει την φρεσκάδα που είχε παλιότερα και πλέον όλα περνούν από τα πόδια του Αργεντίνου.
Τι κατάφερε τη φετινή χρονιά η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι να την οδηγεί από το χέρι με τα 63 γκολ που πέτυχε σε όλες τις διοργανώσεις; Να χάνει το στέμμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης εντός έδρας, να χάνει το πρωτάθλημα από την Ρεάλ επίσης μέσα στο σπίτι της, και να περιμένει τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στην Μπιλμπάο μπας και κατακτήσει ένα τρόπαιο, έχοντας αποκλείσει στα προημιτελικά του θεσμού την ομάδα του Μουρίνιο.
Τα 63 γκολ του Μέσι αποτελούν ρεκόρ καριέρας, μοιράζοντας τα σε 41 για το πρωτάθλημα, 14 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο κύπελλο Ισπανίας, 3 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 στο UEFA Σούπερ Καπ, και άλλα 2 στο Διηπειρωτικό. Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, ο Μέσι πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες χρονιές του, που δυστυχώς για αυτόν και την ομάδα του δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει στιγμές δόξας όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Όσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, και τι δεν έκανε φέτος. Επίσης ρεκόρ καριέρας με τα 56 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις, επίσης ηγέτης μιας Ρεάλ που επιστρέφει δυναμικά με κατάκτηση πρωταθλήματος (μετά το 2008) και αποκλεισμό από τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι.
Ο Πορτογάλος πήρε από το χέρι τους "μερένχες" και τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τα 42 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι τώρα, με σημαντικότερο όλων το νικητήριο στο "Καμπ Νου" που χαρίζει τον τίτλο στην "Βασίλισσα", καθώς βρίσκεται με 7 βαθμούς μπροστά από την Μπαρτσελόνα 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε 2 γκολ στον επαναληπτικό με την Μπάγερν και παραλίγο να χαρίσει την πρόκριση στον τελικό. Στη διαδικασία των πέναλτι γκρέμισε ότι έχτισε στη διάρκεια του ματς καθώς ο Νόιερ του στέρησε το δικαίωμα να γίνει ο ήρωας της Μαδρίτης σε δύο διοργανώσεις μέσα πέντε μέρες. Μετά από 24 σερί εύστοχα πέναλτι, αστόχησε στο 25ο!
Αν δούμε την παράλληλη πορεία και των δύο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και οι δυο τους έχουν διαφορετικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας τους, εκ του αποτελέσματος της φετινής χρονιάς και σύμφωνα με τη δική μας γνώμη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτός που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως κορυφαίος της φετινής χρονιάς από τον "Special One". Εσείς τι λέτε;

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: