Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Βιλανόβα νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα!!

Ο 42χρονος Τίτο Βιλανόβα θα είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα από την ερχόμενη σεζόν μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το... δεξί χέρι του Πεπ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Μπαρτσελόνα, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης και την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο.

Νωρίτερα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα τόνισε στην καθορισμένη συνέντευξη Τύπου: "Ήταν η ώρα μου να φύγω. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Πρέπει να βρω ξανά την ενέργεια και την όρεξη μου. Μόνο αν απομακρυνθώ για λίγο από όλα μπορώ να τα καταφέρω".

Ο Γουαρντιόλα παρουσιάστηκε επίσημα από τους "μπλαουγκράνα" στις 17 Ιουνίου του 2008, παίρνοντας τη θέση του Φρανκ Ράικαρντ μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του Ολλανδού στο τιμόνι, ενώ σε αυτά τα 4 χρόνια κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους. Συγκεκριμένα: 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Συνολικά, ο Καταλανός τεχνικός κάθησε σε 242 ματς στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, έχοντας 175 νίκες - 46 ισοπαλίες - 21 νίκες (72% το ποσοστό νικών του) και τέρματα 618 υπέρ - 178 κατά.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: