Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περασμένα μεγαλεία για την Άστον Βίλα!!

Περασμένα μεγαλεία για την Άστον Βίλα
Χρήματα πεταμένα, ρήξη στις σχέσεις της διοίκησης με τους οπαδούς και ...υποβιβασμός από τη «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη σε αυτή για τη σωτηρία. Το england365.gr βάζει στο μικροσκόπιό του την πορεία της Άστον Βίλα, τα τελευταία δύο χρόνια, και σας παρουσιάζει τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης της.

Δεν είναι μακρινή η περίοδος που στις κερκίδες του «Βίλα Παρκ» μύριζες το άγχος. Την αδρεναλίνη και το πάθος. Τα ένιωθες παντού.

Το δέλεαρ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μεγάλο και ο Μάρτιν Ο΄Νιλ παρουσίαζε συνεχώς εγγυήσεις ότι μπορεί να τσεκάρει το …μαγικό χαρτάκι.

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν και είναι εντελώς διαφορετικά. Τόσο την περασμένη σεζόν, όσο και τη φετινή, οι «χωριάτες» είναι στο όριο του υποβιβασμού και οι φίλοι της αναπολούν τα όχι και τόσο μακρινά χρόνια. Ειδικά, μέσα στο 2012, η κατάσταση έχει γίνει τραγική.
Στα τέλη του 2011, η ήττα με 3-1 από την Τσέλσι έβρισκε την ομάδα στην 10η θέση. Τότε άρχισε η κατηφόρα.
2011
2012*(συγκομιδή από Ιανουάριο)
Θέση
Ομάδα
Βαθμοί
Θέση
Ομάδα
Βαθμοί
10
Άστον Βίλα
23
18
Άστον Βίλα
13
11
Νόριτς
22
19
Λίβερπουλ
12
12
Γουέστ Μπρομ
22
20
Γουλβς
6
Απουσίες; Ναι. Πολλές και σημαντικές. Κυρίως το βαρύ πυροβολικό, ο Ντάρεν Μπεντ, αλλά και ο Στίλιαν Πετρόφ. Λογικό, σε ένα βαθμό, αφού η Βίλα με τον Μπεντ είχε μ.ο. συγκομιδής 1.23 βαθμούς/αγώνα, ενώ χωρίς τον Άγγλο στράικερ 0,69. Ακόμη μεγαλύτερη η ψαλίδα, όταν λείπει ο πρώην αρχηγός της ομάδας. 1,15 με Πετρόφ στην ενδεκάδα, το απόλυτο μηδέν χωρίς αυτόν.
Το πρόβλημα του Αγκμπονλαχόρ
Ο αγαπημένος Γκάμπι της κερκίδας άρχισε εξαιρετικά τη συνεργασία του με τον Μπεντ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού δεν έχει σκοράρει από το Νοέμβρη και τον αγώνα με τη Νιούκαστλ (νίκη με 3-2).
Πρόβλημα και στα στημένα
Τόσο επί των ημερών του Μάρτιν Ο’ Νιλ, όσο και επί Ζεράρ Ουγιέ, η Βίλα απειλούσε και σκόραρε και από στημένες φάσεις. Χαρακτηριστική είναι η φετινή της εικόνα στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού η ομάδα του Άλεξ ΜακΛις είναι η μοναδική σε όλη την Πρέμιερ που δεν έχει σκοράρει από κόρνερ. Αντίστοιχα άσχημη εικόνα και στην άμυνά της, όταν ο αντίπαλος εκτελεί τέτοιες φάσεις.
Ενεργητικό από κόρνερ
Ομάδα
Γκολ
Άστον Βίλα
0
Νιούκαστλ
2
Σουόνσι
3
Παθητικό από κόρνερ
Ομάδα
Γκολ
Άστον Βίλα
14
Μπλάκμπερν
14
Μπόλτον
11
Όταν μια σεζόν αρχίζει με γκρίνια συνήθως ολοκληρώνεται και έτσι. Ο Άλεξ ΜακΛις ήταν ανεπιθύμητος από το καλοκαίρι, πριν καν υπογράψει με τους «χωριάτες». Βλέπετε, η θητεία στην Μπέρμιγχαμ δεν μπορούσε να ξεχαστεί. Πλέον, οι οπαδοί της Άστον Βίλα έχουν ακόμη έναν λόγο να γκρινιάζουν, αφού το ποσοστό νικών του Σκωτσέζου είναι το χαμηλότερο από όλους τους τεχνικούς που είχε ο σύλλογος, στην Πρέμιερ Λιγκ. Δείτε αναλυτικά:
Προπονητής
Ποσοστό νικών
Τζον Γκρέγκορι
41,22 %
Μάρτιν Ο’ Νιλ
40,13 %
Μπράιαν Λιτλ
39,23 %
Ρον Άτκινσον
38,78 %
Ντέιβιντ Ο’ Λίρι
32,46 %
Ζεράρ Ουγιέ
30,3 %
Γκρέιαμ Τέιλορ
29,41 %
Άλεξ ΜακΛις
20%
Για το πέσιμο της αυλαίας δεν μένουν πολλές αγωνιστικές και οι 3 βαθμοί που απέχει η Βίλα από την Μπόλτον μόνο ασφάλεια δεν προσφέρουν, ειδικά από την στιγμή που οι «τρότερς» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα εξαιτίας του προγράμματος που έχει η ομάδα του ΜακΛις. Αρχή από το εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Γουέστ Μπρομ και συνέχεια στο Μπέρμιγχαμ με αντίπαλο την Τότεναμ, η οποία καίγεται για βαθμούς. Μάλιστα, η Βίλα μετρά, μόλις, μία νίκη κόντρα στους Λονδρέζους, στα τελευταία 6 παιχνίδια στο «Βίλα Παρκ». Τελευταίο παιχνίδι στο Νόριτς, με τη φετινή ευχάριστη έκπληξη. Απλά, Γολγοθάς.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: