Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η καλύτερη ημιτελική σειρά μπορεί να βγάλει τον καλύτερο τελικό!!

Η καλύτερη ημιτελική σειρά μπορεί να βγάλει τον καλύτερο τελικό!
Οποιος δεν ήταν υποστηρικτής της Μπάγερν ή της Τσέλσι περίμενε πώς και πως φέτος να δει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Τελικά και οι δύο αποκλείστηκαν και μάλιστα κατά την άποψη μου όχι άδικα.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και οποιαδήποτε διοργάνωση που βασίζεται στα νοκ άουτ ματς δεν είναι η καταλληλότερη για να αναδείξει την καλύτερη ομάδα.

Του Μιχάλη Τσόχου

Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν οι 16 ομάδες που έφτασαν στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έπαιζαν σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών και όχι σε νοκ άουτ αγώνες δεν υπάρχει περίπτωση η Μπάγερν και η Τσέλσι να ήταν οι δύο πρώτες της βαθμολογίας. Για την δεύτερη δε πολύ αμφιβάλλω αν θα ήταν καν στις πρώτες πέντε. Παρά ταύτα στη διοργάνωση που η επιτυχία βασίζεται στο θρίαμβο μίας ή δύο βραδιών τόσο η Τσέλσι όσο και η Μπάγερν έχουν την δυνατότητα να κάνουν την υπέρβαση και να βρεθούν στον τελικό.

Από την άλλη και παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος ήθελε Μπάρτσα – Ρεάλ στον τελικό όχι μόνο δεν έχω αμφιβολία, αλλά εκτιμώ ότι μπορεί να είναι απολαυστικός και αυτός ανάμεσα στη Μπάγερν και την Τσέλσι. Οσο κι’ αν ψάξει κανείς δύσκολα θα βρει φετινά σοβαρά ματς της Μπάγερν είτε στη Γερμανία, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ που δεν ήταν θεαματικά. Από αυτά που έδωσε στον όμιλο (κυρίως τα δύο με τη Σίτι και τα δύο με την Νάπολι) ως τους ημιτελικούς με την Ρεάλ, τα περισσότερα ευρωπαϊκά φετινά ματς της Μπάγερν ήταν υπέροχα και δη αυτά που έγιναν στο Μόναχο. Αλλά και στη Γερμανία, το πρόσφατο ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο με την Ντόρτμουντ ήταν ένα υπέροχο ματς για τον ουδέτερο θεατή.

Οσο για την Τσέλσι μπορεί οι περισσότεροι να έχουν την εικόνα των δύο αγώνων με την Μπαρτσελόνα, αλλά σε γενικές γραμμές η Τσέλσι φέτος δεν είναι έτσι. Σε καθοριστικά ματς της χρονιάς είτε στην Αγγλία, είτε στην Ευρώπη η Τσέλσι έχει φτιάξει μεγάλα ματς όπως τα δύο με τη Νάπολι, όπως το 3-3 με τη Γιουνάιτεντ ή το 3-5 με την Αρσεναλ, ή το πρόσφατο 5-1 με την Τότεναμ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μην έχετε λοιπόν αμφιβολία ότι ο τελικός Μπάγερν – Τσέλσι έστω κι’ αν δεν είναι Μπαρτσελόνα – Ρεάλ μπορεί να μας προσφέρει μία σπάνια ποδοσφαιρική βραδιά γεμάτη από συγκινήσεις και γκολ, αντάξια των τεσσάρων ημιτελικών. Αλλωστε ή κατά την άποψή μου καλύτερη ημιτελική σειρά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η φετινή και ως εκ τούτου εύκολα μπορεί να μας προσφέρει και τον καλύτερο τελικό…

Υ.Γ. Α και για να μην το ξεχάσω. Ευχαριστώ την ΕΡΤ που μου προσφέρει δωρεάν (μόλις με 33 εκατ. ευρώ) το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ελλάδα. Α, επίσης ευχαριστώ την ΕΡΤ που έφερε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ελλάδα. Επίσης ευχαριστώ την ΕΡΤ που παρά το γεγονός ότι το Ρεάλ – Μπάγερν πήγε παράταση δεν μου ζήτησε έξτρα χρήματα (χαράτσι) για να δω τα πέναλτι και μου τα έδειξε δωρεάν…

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: