Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τα 0-0, 0-1... σκοτώνουν!!

Πριν ακόμα κατέβει στο γήπεδο, η prefab ιστορία των «μπέμπηδων του Βλάχου» είχε γραφτεί. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Τα 0-0, 0-1... σκοτώνουν
Σαράντα χιλιάδες οπαδοί στο ΟΑΚΑ θα ενθάρρυναν όλο το ματς τους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ, αυτοί θα έπαιζαν όπως η δεύτερη ομάδα της Μέλτσεστερ του Ρόι, ένας 11χρονος με διπλό ανάποδο ψαλίδι θα σκόραρε το μοναδικό γκολ και θα είχαν μία μεγάλη σεζόν. Μόνο που η πόρνη η πραγματικότητα δεν γουστάρει φαντασιώσεις.

Με τους μικρούς της ΑΕΚ να δίνουν τα πάντα στο τρέξιμο για να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου, και με το DNA του Αστέρα να μιλάει κρατώντας τους παίκτες και περιμένοντας τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι, το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα χειρότερα ματς στην ιστορία. Σε 90 λεπτά οι οργανωμένες επιθέσεις των δύο ομάδων δεν ξεπέρασαν τον αριθμό των δαχτύλων ψαρά που πετάει δυναμίτες, ενώ ακόμα και το γκολ, που ξεκινάει με ντρίμπλα στο κόρνερ του λυγερόκορμου Σανκαρέ στον αέρινο Γιάγκο, δείχνει το τακτικό επίπεδο του αγώνα. Στα συμπεράσματα, ο Αστέρας παρά την έξοδο στην Ευρώπη διατηρεί τη νοοτροπία της μικρής ομάδας που αδυνατεί να επιβάλει το παιχνίδι της και περιμένει τον αντίπαλο να κάνει το λάθος. Οσο για την ΑΕΚ, αυτό που θα χρειαστούν οι οπαδοί της είναι αντοχή, γιατί μία συντριβή μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον, αλλά αυτά τα 0-1 και τα 0-0 μπορούν να σκοτώσουν. Και με το πρωτάθλημα να είναι γεμάτο με ματς-αστέρια σαν το χθεσινό, αυτά δεν θα είναι σπάνια.

Στον Παναθηναϊκό γιασασίν του μάγκα του Ζεσουάλντο που τόλμησε να ξεκουράσει παίκτες στο ματς με τον Λεβαδειακό. Τόλμησε, του βγήκε και τώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τη Μάλαγα με τους παίκτες του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μόνο που τέτοια σύνθεση δεν είναι για χόρταση, αφού ούτε ο Μαρίνος έχει το σώμα για να μπλέκεται στον άξονα, ούτε ο Λαγός παίζει αριστερά. Ο Μπαρμπαρούσης για πρώτη εμφάνιση δεν τα πήγε άσχημα. Δεν έκανε τη μεγάλη ενέργεια, αλλά ούτε τη μεγάλη σαχλαμάρα, ενώ δείχνει ότι έχει έκρηξη και σωστές επιλογές. Τέλος, μπορούμε να βγάλουμε τη χρονιά γράφοντας ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα πρέπει να βάζει τον Τοτσέ όταν παίζει ο Πετρόπουλος ή ότι πρέπει να βάζει τον Πετρόπουλο όταν παίζει ο Τοτσέ. Εκτός αν ο Αλαφούζος το λύσει, παίρνοντας έναν φορ που είναι απαραίτητος σε ομάδα που δηλώνει διεκδικήτρια τίτλου.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: