Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στην άκρη τα πειράματα!!

Ο Κατσαβάκης δεν είδε να εφαρμόζεται τίποτα από αυτά που ζήτησε. Το δεν του βγήκε στον αγωνιστικό χώρο.
Στην άκρη τα πειράματα
Σε διάστημα 45 λεπτών, όσο διαρκεί δηλαδή ένα ημίχρονο ο Μάκης Κατσαβάκης λειτούργησε περισσότερο ως ένας προπονητής μπάσκετ παρά ποδοσφαίρου. Έκανε τόσες εσωτερικές αλλαγές που θα τον ζήλευε μέχρι και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Προσπαθώντας να βρει λύση στις αρκετές ανορθογραφίες της ενδεκάδας, άλλαξε θέση μεταξύ τους, τους Γιαννίτση και Ασλανίδη χωρίς στην ουσία να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αφού αμφότεροι όπως φάνηκε και από τα οκτώ φιλικά της προετοιμασίας δεν είναι μπακ. Και αυτό μόλις στο τέταρτο. Πήρε τον Γιαννιώτα από τα άκρα και τον πέρασε φορ, άλλαζε διαρκώς θέση στον Σουνά, το ίδιο και στους Καπετάνο Τριανταφυλλάκο. Ο πρώτος ξεκίνησε φορ και έφτασε στο δεύτερο ημίχρονο να παίζει αμυντικό χαφ, ενώ το αντίστροφο συνέβη με τον σερραίο ποδοσφαιριστή. Τελευταία εσωτερική κίνηση ήταν τοποθέτηση του Παπαστεριανού στο δεξί άκρο και η είσοδος του Νταμαρλή στα χαφ.
Ο έλληνας τεχνικός από την προετοιμασία λεει ότι θέλει από τους παίκτες του να παίζουν με την ίδια ευχέρεια σε αρκετές θέσεις. Το λεει και το εφαρμόζει, με πενιχρά αποτελέσματα όμως, αφού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ποιότητα του φετινού ρόστερ, χώρια που με τον τρόπο αυτό δεν αποκτάται ομοιογένεια, αφού ο ποδοσφαιριστής παίζοντας σε άλλη θέση από τη φυσική του, προσπαθεί πρωτίστως να μην εκτεθεί.
Βέβαια ο Κατσαβάκης δεν περίμενε με τίποτα ότι οι παίκτες του δεν θα εφάρμοζαν ούτε στο ελάχιστο όσα δουλεύουν ενάμιση μήνα τώρα. Δηλαδή κατά βάση, το ασφυκτικό πρέσινγκ σε όλους τους χώρους και την επικράτηση στις προσωπικές μονομαχίες. Και στους δυο αυτούς τομείς ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε κατά κράτος από τον Πανιώνιο, κάνοντας να φανούν ακόμη περισσότερα τα λειτουργικά κενά σε συγκεκριμένες θέσεις.
Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν και ένα καλό μάθημα για τον Μάκη Κατσαβάκη. Ίσως να πήρε πλέον κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις για τις δυνατότητες ορισμένων παικτών του που θα τον οδηγήσουν στην απόφαση να εγκαταλείψει τα πειράματα και να εμφανίσει μια πιο ορθολογική ενδεκάδα με τον ΟΦΗ, προσμένοντας και στην βοήθεια που θα του δώσουν σταδιακά οι Πουλίδο, Ψυχογιός και Κοέλιο καθως και οι δυο κινήσεις που θα γίνουν ακόμη.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: