Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μία ανάσα από τη Football League ο Ηρακλής!!

Η πολύκροτη συνεδρίαση της Superleague έφτασε στο τέλος της και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν ο Ηρακλής είναι μια ανάσα από τον προβιβασμό του στη Football League.

To παρών στην έκτακτη συνεδρίαση έδωσε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο Αργύρης Αφαλτίδης και μαζί με τους εκπροσώπους της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου έθεσαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον των εκπροσώπων των υπόλοιπων ομάδων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας (πλην του Παναθηναϊκού και του Άρη που δεν ήταν παρόντες) για το σχέδιο που προτείνεται για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα αυτό αναφέρει την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Superleague και τον υποβιβασμό δύο, ούτως ώστε να δημιουργηθεί χώρος στη Football League για άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα για τον Ηρακλή, τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Οι ενστάσεις της διοργανώτριας αρχής είχαν να κάνουν με τις οικονομικές εγγυήσεις, καθώς σε περίπτωση αύξησης των ομάδων τα έσοδα θα μειώνονταν, όμως τελικά η λύση βρέθηκε μέσω της Πολιτείας.

Ο Γιάννης Μώραλης, λίγο μετά τις 15:00, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τις οικονομικές εγγυήσεις που απαιτούν οι ομάδες μέσω του ΟΠΑΠ. Η εξέλιξη αυτή αντέστρεψε το κλίμα και έγινε δεκτό το σχέδιο της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν δεδομένη η άνοδος των τριών ομάδων στη Football League.

Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στην εβδομάδα και το μόνο που απομένει είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού να στείλει εγγράφως τις εγγυήσεις που υποσχέθηκε προφορικά στο πρόεδρο της Λίγκας.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: