Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Tον "έκαψε" το κατηγορητήριο...!!

Κόλαφος ήταν το κατηγορητήριο που συνέταξε η ΟΥΕΦΑ, με βάση την έκθεση του παρατηρητή και το βίντεο, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στην Τούμπα διαδραματίστηκαν σκηνές που παραπέμπουν σε εμφύλιο πόλεμο!
Tον "έκαψε" το κατηγορητήριο...
Ο Σλοβένος παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ, Ντέιβιντ Μακντάουελ τύλιξε τον ΠΑΟΚ σε μία κόλλα χαρτί, ενώ η πειθαρχική επιτροπή μελέτησε και το βίντεο από το παιχνίδι για να σχηματίσει άποψη, καθώς η υπόθεση κρίθηκε πολύ σοβαρή.
Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε ήταν πραγματικά πολύ βαρύ και με βάση αυτό ήταν αδύνατο να αποφύγει ο ΠΑΟΚ την βαριά τιμωρία. Σ΄ αυτό καταγράφονται τα επεισόδια εντός του γηπέδου, τα επεισόδια εκτός του γηπέδου κατά την άφιξη των Αυστριακών και δύο περιστατικά εις βάρος ποδοσφαιριστών της Ραπίντ Βιέννης.
Τι καταγράφεται στο κατηγορητήριο;
"- Σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το γήπεδο κατά την άφιξη των φιλοξενούμενων οπαδών, από γηπεδούχους οπαδούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν.
- Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί επιτέθηκαν στους γηπεδούχους με βεγγαλικά και έσπασαν πολλά καθίσματα, τα οποία τα πέταξαν προς τους γηπεδούχους οπαδούς.
- Στη συνέχεια, γηπεδούχοι οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή, που οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν την προθέρμανσή τους.
- Περίπου 200 γηπεδούχοι οπαδοί κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών, πετώντας προς αυτούς αντικείμενα και βεγγαλικά.
- Για πολλά λεπτά το γήπεδο ήταν σκηνή δράσης και βίας, που μπορεί να συγκριθεί με δράση σε εμφύλιο πόλεμο.
- Ένας γηπεδούχος οπαδός, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, έφτυσε έναν ποδοσφαιριστή της Ραπίντ Βιέννης.
- Λόγω αυτών των συμβάντων καθυστέρησε η έναρξη του αγώνα.
- Στο 32ο λεπτό του αγώνα, μία φωτοβολίδα έφυγε από το μέρος των γηπεδούχων οπαδών με κατεύθυνση τον τερματοφύλακα της Ραπίντ Βιέννης.
- Κατά τη διάρκεια του αγώνα άναψαν δεκάδες βεγγαλικά.
- Η ανταλλαγή βεγγαλικών δημιούργησε ένα σκηνικό πάρα πολύ επικίνδυνο, με υψηλό ρίσκο για σοβαρούς τραυματισμούς. Η συμπεριφορά των οπαδών και των δύο ομάδων ήταν σοκαριστική και μόνο από ένα θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή ακόμη και θάνατος".
Γίνεται αντιληπτό ότι με τέτοιο κατηγορητήριο ήταν αδύνατο να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ τη βαριά τιμωρία και πλέον οι ελπίδες για μια πιο ήπια ποινή, πέφτουν στην εκδίκαση της έφεσης.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: