Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μόνο ο Θεός της μπάλας τον στέλνει στ' αστέρια!!

O Γιάννης Σερέτης γράφει για το απίθανο ενδεχόμενο πρόκρισης του Παναθηναϊκού μόνο σε «ροκ εντ ρολ» ματς, για το σενάριο της παράτασης και για τους Ελληνες νταήδες στην Ευρώπη.
Μόνο ο Θεός της μπάλας τον στέλνει στ' αστέρια
Μπορεί λοιπόν απόψε ο Παναθηναϊκός; Πως είναι δυνατόν να διαμορφωθεί το σενάριο που θα τον στείλει στο Τσάμπιονς Λιγκ (αν και όπως διαβάζω το σημερινό άρθρο του Ανδρέα Δημάτου στο «Goal», διόλου άσχημο θα είναι το Europa οικονομικά αν έχουν αποκλειστεί ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού στους «32», μετά τη φάση των ομίλων...); Για μένα αυτό που είπε χθες ο Φερέιρα, περί «παράτασης» δεν υπάρχει ως σενάριο. Διότι πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός της μπάλας ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει δύο γκολ και να μην δεχθεί ούτε ένα. Και όταν λέμε να κοιμηθεί ο Θεός της μπάλας, εννοούμε συνδυασμό γεγονότων, φάσεων, γκολ, αποκρούσεων, σφυριγμάτων, ο οποίος θα οδηγήσει στο 2-0. Με την ποδοσφαιρική λογική, όπως αυτή υπαγορεύεται από τα ποδοσφαιρικά γνωρίσματα (θετικά και αρνητικά) των δύο σημερινών αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός δεν προκρίνεται.
Ποια είναι αυτά; Κατ αρχάς, το 2-0. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι επί 52 χρόνια ευρωπαϊκών διοργανώσεων και σε πέντε περιπτώσεις, οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να το «γυρίσουν». Και επιπροσθέτως... Η ομάδα που ξέρει καλύτερα να «κλείνεται» και να παίζει με αντεπιθέσεις χρειάζεται ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ τρία γκολ και μηδέν παθητικό και η ομάδα που γνωρίζει καλύτερα πώς να πιέζει τον αντίπαλο, έχει ταχείς και ικανότατους μεσοεπιθετικούς χρειάζεται – θεωρητικά – ένα γκολ. Ε, εσείς τι λέτε; Πολύ περισσότερο όταν ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα ευστοχίας από τους επιθετικούς του (σκοράρουν οι στόπερ, οι χαφ, οι μεσοεπιθετικοί, όχι οι φορ). Οταν σαφέστατα είναι ευάλωτος αμυντικά (MVP ο Καρνέζης στη Λιβαδειά). Οταν στο ΟΑΚΑ τρώει τα γκολ σαν στραγάλια τα τελευταία 4-5 χρόνια στα ευρωπαϊκά του ματς, ακόμη και στην περίοδο της πολυμετοχικότητας. Και από την άλλη, η Μάλαγα. Που βγάζει εύκολα ευκαιρίες, που έχει τεχνίτες και γρήγορους μεσοεπιθετικούς και ικανούς ακραίους μπακ, που είναι αφελής και ευάλωτη πίσω, αλλά έχει την ίδια δίψα με τους Πράσινους για την πρόκριση – σωτηρία και έναν κόουτς που δεν είναι... τυχαίος.

Ναι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί. Με 4-1, 5-2, με τέτοια σκορ, αν το ματς γίνει ροκ εντ ρολ τελείως. Οχι με 2-0 που θα γίνει (στην παράταση) 3-0. Αν είχε Ζιλμπέρτο ή «Κάρα» ή και τους δύο, θα μπορούσε μετά το 1-0 (λέμε τώρα) να ελέγξει τον ρυθμό του ματς. Με αυτούς που έχει τώρα, το βλέπω «χλωμό». Ακόμη πιο χλωμή η πρόκριση! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τυχαίνει μια αποβολή + πέναλτι. Παθαίνει διάρροια ο Πελεγκρίνι και βγάζει 90λεπτο στην τουαλέτα. Δίνει ο Αγγελος την ευχή του και ένα κομποσκοίνι στον Τοτσέ και ο Ισπανός πετυχαίνει χατ τρικ. Πληροφορείται ο Αλαφούζος ότι θα εμφανιστεί ο Μαρινάκης στο ΟΑΚΑ για να στηρίξει τους ελληνικούς συλλόγους στην Ευρώπη,  κλείνει στις 5 το απόγευμα τον Σισέ και ο Τζιμπρίλ  με 2 ασίστ + 2 τεμάχια φωνάζει στον Ντεμικέλις «Ι screwed you».  Ολα γίνονται στο ποδόσφαιρο...

Αν γίνει απόψε, θα είναι θαύμα, μετά τις ευκαιρίες στη Μάλαγα. Διότι εκτός όλων των άλλων, - το ξέρετε, δεν λέω κάτι καινούριο -  το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα για τα ευρωπαϊκά ματς. Αν έπαιζε  στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός – ή έστω στον... Ελαιώνα – οι πιθανότητές του θα ήταν αυξημένες. Διότι εκείνος ο Παναθηναϊκός των «όλε – όλε» είχε τόση διαφορά από την Αρσεναλ και την Μπάρτσα όση έχει ο τωρινός από αυτή τη Μάλαγα...

Υ.Γ. Oι ελληνικές ομάδες έχουν τιμωρηθεί και έχουν γλιτώσει τα πολύ χειρότερα από την UEFA αμέτρητες φορές. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, στον οποίο κατά τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας οι οργανωμένοι απέκτησαν... ρόλο. Και εκτός από τα πολύ ωραία τους έκαναν και τα... άλλα ωραία σε αρκετά ματς (το ξεχάσαμε όταν ο Φερέιρα έτρεχε τρομοκρατημένος -για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη που χρησιμοποίησε ο ίδιος προς τους παίκτες του στο ημίχρονο του «Ροσαλέδα»- α λα Χανς Μπάκε στη φυσούνα, δεν πειράζει το υπενθυμίζω εγώ!), συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών ματς με Βιγιαρεάλ, Σταντάρ Λιέγης, από τα οποία οι Πράσινοι τιμωρήθηκαν με αναστολή, η οποία έληξε μόλις εφέτος! Ας γίνει μάθημα σε όλους το σημερινό «τσεκούρωμα» του ΠΑΟΚ από την UEFA. Ισως να είναι πολύ βαριά η ποινή για τα συμβάντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα οποία ξεκίνησαν από την πλευρά των οπαδών της Ραπίντ. Αλλά επιτέλους κάποια στιγμή κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι το «πουλάμε τρέλα», το «ΠΑΟΚ είσαι» και το πορτάκι της 4 που μοιάζει με «πάσο» κουζίνα – σαλόνι για τον αγωνιστικό χώρο είναι όλα σούπερ για την πατροπαράδοτη ελληνική μαγκιά και για «πουλ – μουρ» αλλά στους κυριλάτους της UEFA δεν αρέσουν. Τι να κάνουμε. Σ΄ αυτή τη ζωή πρέπει να συμβιβαζόμαστε καμιά φορά και αυτό ισχύει για τους οργανωμένους όλους. «Διαφήμισή» τους πανευρωπαϊκά είναι τα απίστευτα πλάνα από τις κερκίδες με τα πανό, τα τραγούδια, τους χορούς. Οχι τα υπόλοιπα.

Υ.Γ. 1 Ελπίζω ο Ζήσης να μην κάνει καμιά ανοησία και καταθέσει έφεση. 99% η ποινή θα μείνει ίδια, 1% θα γίνει... μεγαλύτερη και 100% θα τσαλακωθεί ακόμη περισσότερο το πρόσωπο του «τσαμπουκά» ΠΑΟΚ στην UEFA. Oχι τίποτα άλλο, έρχεται και ο έλεγχος για το FFP οσονούπω... Και αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό.  

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: