Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δίωξη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και στον ΠΑΟ!!

Δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «Παναθηναϊκής Συμμαχία» άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς, λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν κατά της διαιτησίας, του Ολυμπιακού και των ποδοσφαιρικών οργάνων μετά το ματς της πρεμιέρας απέναντι στον Λεβαδειακό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του σωματείου «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» και της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.» για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατά εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006».

Το άρθρο 14 παράγραφος 2 αναφέρει πως «… οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση παράβασης του παρόντος κανονισμού, των εν γένει κανονισμών της ΕΠΟ και του καταστατικού της ως αντικειμενικά υπαίτιες».

Η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει πως «… κάθε πράξη ή ενέργεια, ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων που συνδέονται με ομάδα με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, θα τιμωρείται από τις προβλεπόμενες οικείες διατάξεις του παρόντος κανονισμού, σε περίπτωση δε μη ειδικής πρόβλεψης από τις γενικές διατάξεις των άρθρων 25 και 26».

Το άρθρο 25 στην παράγραφο 1 αναφέρει πως «… ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της διοργανώτριας των αγώνων, θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων, των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών, καθώς επίσης και οποιασδήποτε ομάδας και των αξιωματούχων αυτής από τις ΠΑΕ και πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέονται με αυτές ή τις εκπροσωπούν».

Όπως προστίθεται από τον πειθαρχικό κώδικα, στους παραβάτες επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές: α) επίπληξη με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων. Η ανάκληση δημοσιευμένη στο ίδιο μέσο, αποδεικνύεται με προσκόμιση στη διοργανώτρια από τον παραβάτη συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων. Σε περίπτωση μη ανάκλησης οι παραβάτες θα καλούνται από την πειθαρχική επιτροπή σε απολογία και θα τους επιβάλλονται οι ποινές των περιπτώσεων που ακολουθούν, β) χρηματική ποινή ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής τουλάχιστον 20.000 ευρώ με διπλασιασμό σε κάθε επόμενη νέα ποινή, γ) αποκλεισμός δύο αγωνιστικών ημερών. Σε περίπτωση υποτροπής θα προστίθεται μία αγωνιστική, δ) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ενός μηνός. Σε κάθε περίπτωση υποτροπής η ποινή διπλασιάζεται, ε) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ενός μηνός. Σε κάθε περίπτωση υποτροπής η ποινή θα διπλασιάζεται».

Το άρθρο 25 στην παράγραφο 4 αναφέρει «… επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της ΚΕΔ ή διαιτητών αγώνων με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις. Επιβάλλονται δε από το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ οι παρακάτω ποινές: α) επίπληξη με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, β) χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται ποινή 50.000 ευρώ, σε κάθε δε νέα διπλασιασμός της προηγούμενης επιβληθείσης, γ) αποκλεισμός δύο αγωνιστικών ημερών, σε κάθε περίπτωση υποτροπής θα προστίθεται στις άνω ποινές μία αγωνιστική, δ) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα, σε κάθε περίπτωση υποτροπής η ποινή θα διπλασιάζεται, ε) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για ένα μήνα, σε κάθε περίπτωση υποτροπής η ποινή θα διπλασιάζεται και στ) οι προαναφερόμενες ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: