Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Θέλει να κουνήσει το τάβλι o Αλαφούζος!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ολομέτωπη επίθεση του Αλαφούζου στον Μαρινάκη και αναρωτιέται «αν είπε στην πρεμιέρα για Μαρινάκη και φυλακή, στη συνέχεια τι θα βρει να πει;
Θέλει να κουνήσει το τάβλι o Αλαφούζος
Είναι προφανές πλέον ότι ο Αλαφούζος κουνάει το τάβλι. Οτι θέλει σώνει και καλά να το κάνει μπουρδέλο το πρωτάθλημα. Να το βγάλει σκάρτο. Σημαδεμένο. Πριν καν καλά καλά αρχίσει. Με συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο.
Οταν δηλαδή φτάνεις να λες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ότι ο Μαρινάκης πρέπει να είναι φυλακή, τι άλλο έχεις να πεις στην πορεία; Είναι επίσης προφανές ότι ο Αλαφούζος βιάζεται. Δεν κρατιέται. Δεν μπορεί να περιμένει. Θέλει να τα κάνει μπουρδέλο τώρα. Σήμερα. Χθες. Και τα έκανε μάλιστα.
Μ' αυτή την περιβόητη δήλωση ότι «άρχισαν οι μεταγραφές των δανεικών ποδοσφαιριστών στις θυγατρικές του Ολυμπιακού». Κανονικά βέβαια, αν αντί γι' αυτό το πουτσαρά μπουλούκι που υπάρχει τώρα υπήρχε ποδόσφαιρο, άρπαζε επιτόπου τον Αλαφούζο ο αθλητικός δικαστής και του έκοβε, τρόπος του λέγειν, τον κώλο, θα το ξανάκανε μετά; Δύσκολο. Οταν, λοιπόν, βγαίνεις αέρα-πατέρα και λες ότι ο Ατρόμητος είναι παράρτημα του Ολυμπιακού, το κάνεις για λόγους σκοπιμότητας και μόνο.
Πάμε παρακάτω. Σαφώς κι ο ορισμός του Βοσκάκη στη Βέροια και του Κομίνη στη Λιβαδειά από την ανεξάρτητη αρχή που ακούει στο όνομα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ήταν ένα μήνυμα. Και για του λόγου το αληθές, σηκώνει το σημαιάκι ο βοηθός ο Τσολάκης και τρώει το κανονικό γκολ του Ιωάννου. Λογικό είναι, λοιπόν, σαν Παναθηναϊκός να βράζεις φασόλια. Και να βγεις να φωνάξεις.
Αυτό που είχε κάνει δηλαδή κι ο Βαγγέλης με το περιβόητο «έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου» για τον Δαλούκα. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες όμως για κάποιους «που ενέχονται στα στημένα και έπρεπε να είναι φυλακή». Ποιος είσαι δηλαδή; Εισαγγελέας; Ανακριτής; Αυτοί προφυλακίζουνε.
Αύριο δηλαδή που θα τελειώσει αυτή η ιστορία με τα στημένα, ο Βαγγέλης θα έχει το ελεύθερο να λέει ό,τι γουστάρει και να κάνει ό,τι θέλει; Το να μιλάει λοιπόν για φυλακή δεν είναι απρέπεια. Είναι μικροπρέπεια. Σαφώς κι ο Μαρινάκης τα θέλει όλα δικά του. Και τον Μώραλη στη Super League και τον Σαρρή στην ΕΠΟ. Τον Μώραλη όμως δεν τον έβγαλε ο Ολυμπιακός. Τον ψήφισαν οι 14 στις 16 ΠΑΕ. Σαφώς και δεν πρέπει να πηγαίνει πάσο ο Αλαφούζος. Σαφώς κι όταν χτυπάει το χέρι στο τραπέζι δεν θα είναι για ντούκου. Αλλο πολεμάω όμως, άλλο υπερασπίζομαι τα συμφέροντά μου κι άλλο κουνάω το τάβλι.
Ξέρω δηλαδή ότι θα χάσω και χαλάω το παιχνίδι πριν τελειώσει. Αυτός ο υπαινιγμός στην ακροτελεύτια πρόταση της ανακοίνωσης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τον κόσμο του συλλόγου «έτσι για να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν», τι πάει να πει; Οτι από δω και πέρα αναλαμβάνει δράση ο κόσμος του Παναθηναϊκού;
Σε άλλη χώρα πέρα από τους αθλητικούς δικαστές θα είχανε δραστηριοποιηθεί και οι κανονικοί δικαστές. Θα τους είχε ήδη τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί ο εισαγγελέας. Οσο, λοιπόν, θα υπάρχει ασυδοσία τόσο θα χοντραίνει το πράμα. Και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική, καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει στη συνέχεια. Από τη μία ο Βαγγέλης κι από την άλλη ο Αλαφούζος να θέλει σώνει και καλά να κουνήσει το τάβλι. Αυτά.
«Αναζητείται ο Ολυµπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε»
ΕΧΕΙ σταµατήσει τις εκποµπές κι αυτό το ευαίσθητο και ροµαντικό κορίτσι που ακούει στο όνοµα Αγγελική Νικολούλη. Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανείς ποιος βρίσκει τους χαµένους από τότε που έκλεισε το Alter; Αν ήταν ανοιχτό δηλαδή, θα µπορούσαν να είχαν ήδη απευθυνθεί οι Ολυµπιακοί.
Με πρώτο και καλύτερο που θα είχε υποβάλει το σχετικό αίτηµα στη δηµοσιογράφο-ερευνήτρια τον Γιάννη Βασδέκη: «Αναζητείται ο Ολυµπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε». Εχει εξαφανιστεί από τον περασµένο Μάιο. Είχε το συνήθειο να τρέχει και να µαρκάρει ψηλά. Το να µην µπορούν να βρουν ο Κοντρέρας µε τον Σιόβα τον Ιωάννου µπορείς να το καταλάβεις.
Οπως ότι µπορεί να βρεθεί σε κακή µέρα ο Κάρολ, λες κι αντί για δάχτυλα στα χέρια είχε µανταλάκια. Συµβαίνει στο ποδόσφαιρο. Αλλο είναι όµως η κακή απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών σε ατοµικό επίπεδο κι άλλο η εικόνα της οµάδας. Ο Ολυµπιακός που έπιανε τον αντίπαλο από το λαιµό και τον έπνιγε στο πρέσινγκ µέσα στη δικιά του περιοχή, άφηνε τη Βέροια να κατεβάζει την µπάλα για πλάκα.
Λες και το µατς ήτανε φιλικό. Καµιά φρεσκάδα. Κανένα νεύρο. Θέλει µεγάλη προσπάθεια να αλλοιώσεις τη φυσιογνωµία µιας οµάδας µέσα σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα. Ούτε απλό είναι ούτε εύκολο. Κι απ' ό,τι φάνηκε, ο Ζαρντίµ τα έχει καταφέρει µια χαρά. Τον εξαφάνισε τον Ολυµπιακό του Βαλβέρδε.
Τρίχες κατσαρές είναι το γρήγορο γκολ
Η κοινοτοπία σε µατς-ρεβάνς σαν κι αυτό του Παναθηναϊκού µε τη Μάλαγα λέει για το γρήγορο γκολ. Αφού έχεις χάσει 0-2 δηλαδή και για να προκριθείς θέλεις 3-0, το ένα γκολ πρέπει να µπει γρήγορα. Αυτή ήταν και η δήλωση του Κώστα Κατσουράνη: «Θέλουµε ένα γρήγορο γκολ στη ρεβάνς». Κρίµα δηλαδή γιατί, αν µη τι άλλο, είναι έξυπνο παιδί.
Αυτή η πατέντα του γρήγορου γκολ είναι για την εξέδρα και για τους αφελείς δηµοσιογράφους. Κανένας λόγος για βιασύνη δεν υπάρχει. Αυτό που προέχει, αν έχεις χάσει µε 0-2 όπως ο Παναθηναϊκός, είναι να µη φας γκολ. Κανένα πρόβληµα κι αν τελειώσει το πρώτο ηµιχρόνιο 0-0. Κι αν µείνει χωρίς σκορ το µατς µέχρι το 60'.
Αν κάνει δηλαδή το 1-0 ο Παναθηναϊκός στο 70', θα είναι αργά; Θα έχει είκοσι λεπτά συν τα χασοµέρια να κλείσει τη Μάλαγα και να τη βάλει στα δίχτυα. Για να κάνει και το δεύτερο και να πάει στην παράτα. Λίγος χρόνος είναι τα 20+λεπτά κι όταν µάλιστα παίζεις εντός έδρας; Τρίχες κατσαρές είναι, λοιπόν, το γρήγορο γκολ.
Το παιχνίδι, παρά τη ζέστη και την υγρασία, έχει πολλές φάσεις για γκολ.
- Αγγελος Στυλιάδης

ΕΡΩΤΗΣΗ Πώς γίνεται να έχει ο Σαρρής 32 ενώσεις στην τσέπη και να αυξάνονται τα δηµοσιεύµατα κατά του Γκαγκάτση;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: