Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ικανός να «σπάσει» τα κοντέρ!!

Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ, ο Στέφανος Αθανασιάδης έκανε… μπαμ πως διαθέτει εν αφθονία αυτό που ονομάζουμε «δολοφονικό ένστικτο». Το φετινό ξεκίνημά του όμως, ενδεχομένως και να ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ίσως ακόμα και αυτή του Κλάους. Ο οποίος, στα τέσσερα μέχρι στιγμής επίσημα παιχνίδια του Δικεφάλου, έχει στείλει πέντε φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και έχει δει την τύχη να του γυρνάει προκλητικά την πλάτη τουλάχιστον τρεις φορές. Ενδεικτικό πάντως του πόσο «φουριόζος» ξεκίνησε ο Αθανασιάδης τη φετινή χρονιά, είναι οι επιδόσεις του στην έναρξη των δύο προηγούμενων περιόδων, όπου και ουσιαστικά είχε ενεργό ρόλο στους «ασπρόμαυρους».

Την περίοδο 2009-10, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον Δεκέβριο για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ. Αυτό έλαβε χώρα στη Λάρισα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα στις 5 Δεκεμβρίου 2010, παρότι αγωνίστηκε μόλις 18 λεπτά. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όπου ο Φερνάντο Σάντος του έδειξε εμπιστοσύνη (παίζοντας ως αλλαγή για 10 λεπτά στην εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από την Βιγιαρεάλ και για 8 λεπτά στην εντός έδρας ισοπαλία με την Μπριζ), ο Κλάους δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το τέλος της σεζόν να τον βρίσκει όμως με 7 γκολ σε 28 συνολικά αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, σκόραρε 6 φορές σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, 1 γκολ σε 2 αγώνες κυπέλλου και καμία σε 5 αγώνες του Europa League.


Πιο “δυνατός» την περσινή περίοδο

Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, ο Αθανασιάδης είχε θέσει ως πρώτο στόχο να ξεπεράσει τα 7 γκολ που πέτυχε την προηγούμενη περίοδο και να πανηγυρίσει… διψήφιες φορές. Εν τέλει, τα κατάφερε και με το παραπάνω. Πέτυχε συνολικά 17 γκολ, με την… κατανομή να έχει ως εξής: 12 γκολ σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, 1 γκολ σε 3 παιχνίδια κυπέλλου και 4 γκολ σε 11 αγώνες του Europa League. Σε ότι αφορά δε το ξεκίνημά του; Δύο γκολ σε πέντε εμφανίσεις, εμφανιζόμενος «άσφαιρος» στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βαλερένγκα στο Όσλο (2-0), σκοράροντας ένα γκολ στη ρεβάνς με τους Νορβηγούς στην Τούμπα (3-0), πετυχαίνοντας το… ριπίτ δύο εβδομάδες αργότερα στην εντός έδρας νίκη επί της Καρπάτι με 2-0 και κάνοντας… διάλλειμα στον επαναληπτικό του Λβιβ αλλά και στη νίκη του Δικεφάλου επί της Ξάνθης στην Τούμπα, όπου το γκολ της νίκης με 1-0 το είχε πετύχει ο Βιεϊρίνια.

Γίνεται λοιπόν πολύ εύκολα αντιληπτό, πως το ξεκίνημα του Κλάους στη φετινή περίοδο, προδιαθέτει για… πολλά. Καταρχάς, να ξεπεράσει τα 20 συνολικά γκολ και στις τρεις διοργανώσεις, κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο βάσει των έως τώρα εμφανίσεων του Έλληνα φορ και στη συνέχεια να γίνει γνωστό το που τελικά θα σταματήσει το… κοντέρ.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: