Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

"Ανεπαρκής οργάνωση"

Το κείμενο που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η UEFA. Τι σημαίνει η τριετής αναστολή, τι συμβαίνει αν περάσουν πέντε χρόνια χωρίς οι οπαδοί του "Δικεφάλου" να δώσουν δικαίωμα και το κατηγορητήριο που βάραινε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
"Ανεπαρκής οργάνωση"
Με κείμενο που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η UEFA αναφέρεται σε λεπτομέρειες της τιμωρίας που επέβαλλε στον ΠΑΟΚ και την Ραπίντ. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, η τριετής αναστολή ισχύει για σεζόν που οι δύο ομάδες θα λάβουν μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, και όχι για χρονιές που δεν θα δώσουν το παρών στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δηλαδή, αν ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν κερδίσει την έξοδό του στις διοργανώσεις της UEFA και οι οπαδοί του δεν δώσουν δικαίωμα τότε θα σβηστεί μία χρονιά με αναστολή.
Τόνιζεται επίσης ότι η τιμωρία της αναστολής ισχύει για πέντε χρόνια. Μετά το πέρας πέντε ετών, ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε αυτό το διάστημα μόνο μία φορά στην Ευρώπη, η ποινή της αναστολής παύει να υφίσταται.
Οι κατηγορίες
Επίσης γνωστοποιείται ότι ο ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του, πλήθος διαταραχών, εισβολή στο γήπεδο, ρίψη κροτίδων και πυρσών και ανεπαρκή οργάνωση. Η Ραπίντ Βιέννης από την πλευρά κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της, πλήθος διαταραχών και για το ξεκίνημα ρίψης κροτίδων και πυρσών. Οπως διαπιστώνεται το κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ ήταν πιο βαρύ διότι περιελάμβανε εισβολή στο γήπεδο και ανεπαρκή οργάνωση του παιχνιδιού.
Τέλος, σημειώνεται ότι και οι δύο ομάδες μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός τριών ημερών.
Πηγή: Οlapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: