Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο είναι έγκλημα για την ΟΥΕΦΑ»

Ο ένας εκ των ανθρώπων που μετείχαν στη γραμμή υπεράσπισης του ΠΑΟΚ μετά τον επεισοδιακό αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν το 1992, Νίκος Σολομωσίδης, εξέφρασε την άποψή για την τιμωρία που επιβλήθηκε στους «ασπρόμαυρους» από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα έγιναν πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τη Ραπίντ στη Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Αρχικά όταν ρωτήθηκε για το αν έπαιξαν ρόλο ακόμη και τα μακρινά (χρονικά) επεισόδια με την Παρί για τη λήψη της απόφασης της ΟΥΕΦΑ για τα έκτροπα του αγώνα με τη Ραπίντ, απάντησε: «Αυτό είναι και πραγματικότητα. Η ΟΥΕΦΑ έχει όλα τα στοιχεί και όλο το ιστορικό και για πιο παλιά από το 1992. Πολύ εύκολα βλέπουν όλα τα παραπτώματα του ΠΑΟΚ. Δεν διαγράφονται αυτά. Βέβαια δεν λαμβάνονται πάντα υπ? όψιν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν πολλά παραπτώματα που το κύριο είναι η είσοδος των φιλάθλων μέσα στο γήπεδο. Αυτό για την ΟΥΕΦΑ είναι έγκλημα. Και αυτό μέτρησε στην τιμωρία του ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια για το αν είδε να ρίχνουν πέτρα προς τον τερματοφύλακα της Ραπίντ, κάτι που αναγράφεται στο κατηγορητήριο εις βάρος του ΠΑΟΚ: «Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπουν κάθε ομάδα να απολογηθεί για αυτό βγαίνουν σε τόσο μικρό χρόνο οι αποφάσεις. Η ΟΥΕΦΑ έχει ένα ευαγγέλιο με τους κανονισμούς και εφαρμόζονται κατά γράμμα οι ποινές».

Για το λόγο που η ποινή του ΠΑΟΚ είναι βαρύτερη σε σχέση με αυτή της Ραπίντ και για τους χειρισμούς της αστυνομίας: «Η ποινή είναι δυσανάλογη σε σχέση με τους Αυστριακούς. Αν οι οπαδοί δεν έμπαιναν στον γήπεδο ο ΠΑΟΚ δεν θα πάθαινε τίποτα. Η αστυνομία και αυτοί που είναι εντεταλμένοι να επιβάλουν την τάξη παίρνουν εντολές από ανθρώπους σε γραφεία. Οι επικεφαλείς των ΜΑΤ ήθελαν να εισβάλουν μέσα και δεν του άφηναν. Περίμεναν ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση χωρίς να πάρουν αυτή τη διάσταση. Δεν θα γινόταν τίποτα να είχαν επέμβει πιο νωρίς προς τους Αυστριακούς. Αυτό δεν το επέτρεψαν αυτοί που δίνουν τις εντολές. Ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Ένα πράγμα πρέπει να λάβουμε υπ? όψιν μας. Δεν πρέπει να παραβαίνουμε τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ είναι άδικοι είτε όχι. Ακόμη και οι φωτοβολίδες που δεν μπαίνουν στο γήπεδο και ανάβουν δεν είναι σωστό και από αυτό τιμωρείται η ομάδα».

Στον επίλογό του αναφέρθηκε στα έσοδα που χάνει ο ΠΑΟΚ από την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα: «Υπολογίζω ότι τουλάχιστον 20.000 κόσμος θα ερχόταν σε κάθε αγώνα. Αυτό σημαίνει 60.000 κόσμο και αμέσως μαζεύεται 1,5 εκ. που δεν λαμβάνει η ΠΑΕ. Ποιος μας λέει επίσης ότι δεν θα ανάψει έναν πυρσό. Ο κόσμος δεν ελέγχεται. Η οικονομική ζημιά είναι τεράστια. Ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί. Φανταστείτε να μην ήταν ο Σαββίδης τώρα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: