Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μπροστά «καίει», πίσω «καίγεται»

Στη Βέροια διαπιστώσαμε αυτό που βλέπαμε και στα φιλικά. Ο Ολυμπιακός φέτος παίζει με άλλη νοοτροπία σε σχέση με αυτό που είδαμε την τελευταία διετία επί Βαλβέρδε. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Μπροστά «καίει», πίσω «καίγεται»
Αλλαξαν τα πράγματα στην τακτική. Τώρα το πρεσάρισμα είναι ατομικό και όχι ομαδικό με συγχρονισμό και αλληλοκάλυψη. Αυτό, όταν φύγει η μπάλα από την ακτίνα δράσης του παίκτη που μαρκάρει, έχει αποτέλεσμα ο αντίπαλος να φτάνει εύκολα στην «ερυθρόλευκη» περιοχή.

Ο Ολυμπιακός είχε τη λογική να πνίξει τον αντίπαλο και να μην τον αφήσει να πάρει μπάλα. Τώρα αυτό δεν ισχύει. Η Βέροια πήρε πολλές φορές την κατοχή και δημιούργησε πολλές και καλές φάσεις στα καρέ του Κάρολ. Είχαμε καιρό να δούμε τόσες πολλές τελικές, σχεδόν σε διψήφιο αριθμό, από αντίπαλο των πρωταθλητών. Αυτό γεννά πολλά προβλήματα και δουλειά για τον Ζαρντίμ και τους παίκτες του. Ενας Ολυμπιακός γεμάτος ποιότητα μπροστά και ποσότητα σε δημιουργικούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση δείχνει να πιέζεται πολύ στα μετόπισθεν.

Δεν έχει τη συνοχή και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα ανασταλτικά του καθήκοντα με επιτυχία. Δεν είναι συγκροτημένος και συμπαγής κι αυτό φάνηκε κι από την έλλειψη στα ντουμπλαρίσματα σε όλες τις γραμμές. Δεν υπήρξαν συνεργασίες στα πλαϊνά από Μασάδο, Τοροσίδη και Χολέμπας, Αμπντούν. Η διαχείριση του σκορ έγινε ατομικά και όχι ομαδικά ώστε να καταλάβει ο αντίπαλος ότι δεν έχει μεγάλη τύχη να κάνει φάσεις για γκολ. Το αντίθετο. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» ένιωθαν την πιθανότητα κινδύνου. Η Βέροια, με τους Μπαργκάν και Ολαϊτάν να κάνουν την έκπληξη και να παίζουν σε υψηλό επίπεδο, πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό και έδωσε υποσχέσεις για πολύ καλή χρονιά.

Εκανε εξαιρετικό παιχνίδι, δεν τα παράτησε ποτέ και πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Το σημαντικό για την ομάδα της Ημαθίας είναι ότι γέμισε ως το φινάλε αμφιβολίες τους «κόκκινους». Αν ο Ολυμπιακός δεν λύσει το πρόβλημα ανασταλτικά, τότε δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει σε διάρκεια και σε σερί αποτελεσμάτων την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Επίσης το να περιμένει τον αειθαλή Ιμπαγάσα να κάνει μόνος του το παιχνίδι δίχως βοήθειες, είναι προβληματικό. Και να τον... βαλσαμώσουν, δουλειά σε βάθος χρόνου δεν γίνεται...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: