Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Λευκαρίτης: «Υπολόγιζα χειρότερη τιμωρία»

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ, Μάριος Λευκαρίτης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου ανέλυσε το σκεπτικό της ομοσπονδίας αναφορικά με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε τι πιθανότητες έχει ο ΠΑΟΚ να… ελαφρύνει τη θέση του σε περίπτωση έφεσης.

Αναλυτικά:

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ: «Είναι ποινή σοβαρή και από τις πιο βαριές που μπορούν να υπάρξουν. Με βάση του τι είδαμε δεν είναι μακριά από αυτό που υπολόγιζα. Υπολόγιζα ίσως κάτι χειρότερο. Καλύτερα όμως να αποφύγουμε τις υποθέσεις. Σε σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου έπεσε στα μαλακά ο ΠΑΟΚ».

Για τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ: «Μόνο η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ μπορεί να απαντήσει σε αυτό με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια της και με βάση το τηλεοπτικό υλικό που είχε. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό της δικαστικής επιτροπής, αλλά είναι γνωστό ότι σε τέτοια έκτροπα οι ποινές είναι αρκετά αυστηρές. Θυμάμαι και χειρότερες τιμωρίες, όμως με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν μπορείς να μετράς με τον ίδιο τρόπο το παράπτωμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί και να τους βλέπουμε σαν μασκοφόρους, δεν είναι ότι καλύτερο, ανεξάρτητα από το ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια. Δεν μπορώ να ξέω τι έγραψε ο παρατηρητής. Εκείνος που έχει την έδρα έχει την περισσότερη ευθύνη. Όλα αυτά λαμβάνονται υπ' όψιν».

Για το αν υπάρχουν «μαύρες λίστες» στην ΟΥΕΦΑ: «Μαύρες λίστες της ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχουν. Απλά όταν μια ομάδα πάει κατ? επανάληψη ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής λαμβάνεται υπ' όψιν. Δεν είναι το ίδιο με αυτόν που θα πάει για δέκατη φορά σε σχέση με αυτόν για πρώτη».

Για το αν εφέσεις σε τέτοιες αποφάσεις έχουν τύχη να ανατρέψουν, έστω και σε ένα βαθμό, τις πρωτόδικες αποφάσεις: «Έχουν τύχη. Αλλά μπορεί να έχουν και ατυχία. Σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης που υπάρχει δευτεροβάθμιο όργανο μπορεί να επιβάλλει και μεγαλύτερη τιμωρία. Οι νομικοί σύμβουλοι θα αποφασίσουν κατά πόσο υπάρχουν λόγοι για έφεση. Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου. Η ποινή σπάνια αυξάνεται πάντως. Δεν ξέρω πως θα το χειριστούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, ούτε η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Οι νομικοί σύμβουλοι του ΠΑΟΚ ξέρουν καλύτερα».

πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: