Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σαν μεγάλη ομάδα!!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την πρεμιέρα του Ατρόμητου σ τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και για την μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση της ομάδας του Περιστερίου.
Σαν μεγάλη ομάδα
Από μόνη της η εβδομάδα αρκεί για να κάνει τον Ατρόμητο να «νιώσει» σαν μεγάλη ομάδα. Ευρωπαϊκός αγώνας - και τι αγώνας - την Πέμπτη, παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή, ρεβάνς του ευρωπαϊκού αγώνα - και τι αγώνα - την ερχόμενη Πέμπτη. Θα μας έφτανε μόνο και μόνο αυτή η εμπειρία για να βγάλουμε το συμπέρασμα: ο Ατρόμητος ανέβηκε επίπεδο, πήγα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Αμ δε. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς θέλουν να μας το επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία. Οπως σε αυτή κόντρα στην Κέρκυρα.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε με στυλ... μεγάλης ομάδας. Πήγε στην Κέρκυρα, έκανε επίδειξη δύναμης, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε δύο γκολ, καθαρίζοντας το ματς και μετά... άραξε. Σκέφτηκε το ταξίδι στο Νιούκαστλ, τη μεγάλη πρόκληση, το όνειρο. Δικαίωμα του. Μαγκιά του και καμάρι του. Μπορεί να το κάνει και το κάνει. Η πρόοδος της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι αξιοζήλευτη. Η διαφορά ποιότητας, για την οποία έκανε λόγο ο Ακης Μάντζιος, θα ειπωθεί και από άλλους προπονητές μέσα στη σεζόν, που θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο.

Πρόκειται για έκφραση που δεν έχει κανένα στοιχείο υπερβολής. Οταν κάνεις τέσσερις αλλαγές και στο αρχικό σχήμα εμφανίζονται οι Ταυλαρίδης, Σουμπίνιο, Καραγκούνης, τότε ναι, υπάρχει όχι απλά μεγάλη, αλλά τεράστια διαφορά ποιότητας. Διότι στις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας - συμπεριλαμβανομένων και κάποιων από τις λεγόμενες «μεγάλες» - θα χωρούσαν αρκετοί από τους παίκτες που ο Μπάγεβιτς μπορεί να τους έχει δίπλα του στον πάγκο την Πέμπτη το βράδυ και να τους βλέπει να πρωταγωνιστούν την Κυριακή το απόγευμα.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το ματς της Κέρκυρας ο Ατρόμητος υπήρξε τόσο αριστοτεχνικός, που έκρυψε και την μεγάλη του αδυναμία, που είναι η παρουσία ενός σπουδαίου γκολτζή. Για την Σούπερ Λίγκα που αρχίσαμε να παρακολουθούμε, πιθανότατα να μην χρειάζεται καν. Η δουλειά γίνεται με τον Κούτσι και με τους «από πίσω». Αν όμως γίνει το θαύμα την Πέμπτη...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: