Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ηρθε για να γίνει ο ηγέτης της!!

Ο «καπιτάνο» της εθνικής Νέων θέλει να είναι ο «καπιτάνο» και της ΑΕΚ. Διαβάστε για τον Γιώργο Κατίδη ο οποίος είναι... «απαιτητικός και πολυθεσίτης». Οι οικονομικοί όροι με Φωτίου.
Ηρθε για να γίνει ο ηγέτης της!
Στην Εθνική τον φώναζαν «καπιτάνο» και όχι άδικα. Αρχηγός και εμψυχωτής της ομάδας, συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της Νέων με τις εμφανίσεις και τα 3 γκολ του στο τουρνουά της Εσθονίας, με σημαντικότερο αυτό στο ματς με την Πορτογαλία. Ο Γιώργος Κατίδης άλλωστε ήξερε από μικρός να παλεύει και να αντέχει.
Οι δρόμοι αντοχής ήταν η πρώτη επαφή του με τον κόσμο του αθλητισμού. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι ήταν γεννημένος για μπάλα, εγκαταλείποντας τα κουλουάρ του στίβου. Και δικαιώθηκε. Από τα 14 του στις ακαδημίες του Αρη, πήρε την πρώτη του ευκαιρία από τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που διέκρινε τα ηγετικά χαρακτηριστικά του και το ποδοσφαιρικό ταλέντο του. Δοκιμάστηκε στην Αγγλία, από Εβερτον, ΚΠΡ, αλλά φαίνεται πως ήταν πεπρωμένο να μην αλλάξει χρώμα στη φανέλα παρά μόνο πόλη.
Από τα κιτρινόμαυρα του Βορρά στα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ, ο Γιώργος Κατίδης υπέγραψε χθες το 4ετές του συμβόλαιο και δείχνει έτοιμος να αποτελέσει τον νέο ηγέτη της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πως ζήτησε τη φανέλα με το νούμερο 10, για να πάρει τελικά το «8», αφού το πρώτο ανήκει στον Γκερέιρο. Παρ' όλα αυτά αρχίζει ήδη να μπαίνει στο ενωσίτικο κλίμα. Το Σάββατο κόντρα στον Αστέρα πήρε μια πρώτη γεύση από ΟΑΚΑ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε επισκεφθεί τα χώματα της Φιλαδέλφειας και έφαγε σουβλάκια στα γύρω μαγαζιά. Από σήμερα θα ξεκινήσει προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες και φαίνεται πως αδημονεί να αγωνιστεί κόντρα στην Ξάνθη, όταν και οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από το νέο τους αστέρι.
Τσάνας: «Απαιτητικός και πολυθεσίτης»
Ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο του Γιώργου Κατίδη ήταν ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο πρώην τεχνικός του Αρη τον έριξε στα βαθιά πιστεύοντας στις δυνατότητές του και θεωρώντας πως έχει μέλλον. Στο ευρύ κοινό όμως έγινε γνωστός από την παρουσία του στην Εθνική Νέων, με την οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το «Goal» επικοινώνησε με τον τεχνικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστα Τσάνα σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Ενωσης.
«Πρόκειται για ένα παιδί που μπορεί να αγωνιστεί σε όλους τους χώρους του κέντρου. Στο 4-2-3-1 μπορεί να παίξει πίσω από την κορυφή της επίθεσης, στο 4-3-3 σαν επιθετικός χαφ μπροστά από τα αμυντικά χαφ ή επιθετικός χαφ στη μια πλευρά, αλλά πάντα ανεβαίνει και σαν δεύτερος επιθετικός. Αυτο νομίζω ότι είναι το μεγάλο του ατού, ότι εκμεταλλεύεται καλά τον χώρο μεταξύ των αμυντικών χαφ και των στόπερ της αντίπαλης ομάδας. Φτάνει πολύ εύκολα στην αντιπαλη εστία και έχει την αίσθηση του γκολ. Δοκιμάζει τα πόδια του και είναι παίκτης για τα δύσκολα ματς. Παίρνει πρωτοβουλίες, δεν κρύβεται, κρατάει μπάλα, έχει αγωνιστικό θράσος, πάθος, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια.
Νομίζω πως αυτό που του λείπει είναι να βρει αγωνιστικό ρυθμό και να παίξει σε πολλά ματς συνεχόμενα και επειδή είναι πολύ έξυπνος και απαιτητικός από τον εαυτό του θα έπρεπε ενδεχομένως να κοντρολάρει λίγο τα συναισθήματά του. Προσπαθεί πάντα να κάνει το κάτι παραπάνω, καμιά φορά δεν συμπορεύεται με την αγωνιστική τακτική της ομάδας και αυτό θα πρέπει να το βελτιώσει. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ και θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη, την οποία θα έχει αν πρώτα σκέφτεται και ύστερα ενεργεί» ανέφερε ο Τσάνας.
Οι οικονομικοί όροι με Φωτίου
Σημαντικό ρόλο στην απόκτηση του Γιώργου Κατίδη από την ΑΕΚ έπαιξε ο ομογενής Αλκης Φωτίου, που πλήρωσε τη ρήτρα των100.000 ευρώ στον Αρη (για την ακρίβεια, πλήρωσε 110.000 ευρώ με κάτι μικροέξοδα). Η συμφωνία της Ενωσης με τον Φωτίου αναφέρει πως ο επιχειρηματίας θα διατηρήσει τον πρώτο χρόνο το 55% του ποσοστού μεταπώλησης του παίκτη και το 50% για τα υπόλοιπα. Αν ο Κατίδης πουληθεί τον 2ο χρόνο πάνω από 1 εκατ. ευρώ, τότε ΑΕΚ και Φωτίου θα μοιραστούν κατά 50% το 1 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα μοιραστούν σε ποσοστό 70%30% υπέρ του Φωτίου. Σε περίπτωση που ο Κατίδης εξαντλήσει την 4ετία στην Ενωση και δεν πωληθεί, ο Φωτίου θα πάρει τα χρήματά του πίσω, ενώ αν μείνει ελεύθερος με υπαιτιότητα της ΑΕΚ ή του ίδιου προ της εξάντλησης του συμβολαίου ο Φωτίου θα λάβει 200.000 ευρώ (τα 100 άμεσα και τα υπόλοιπα σε δόσεις).
Η Εβερτον, ο εκρηκτικός χαρακτήρας και ο Ολυμπιακός
Τον περασμένο Φλεβάρη ο Γιώργος Κατίδης έζησε την τεράστια εμπειρία της δοκιμής στα αγγλικά γήπεδα και συγκεκριμένα στην Εβερτον. Εκανε τρεις προπονήσεις με τα «ζαχαρωτά» και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Μόγες. Ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε, με τις αγγλικές ιστοσελίδες να αναφέρουν πως τα «ζαχαρωτά» έκαναν πίσω λόγω των στοιχείων που συνέλεξαν για τον χαρακτήρα του 19χρονου μέσου. Ακολούθησε η επίσημη πρόταση της ΚΠΡ, με τον Αρη τελικά να την απορρίπτει, καθώς δεν συμφωνούσε στον τρόπο καταβολής των χρημάτων. Οι Αγγλοι πρόσφεραν περίπου 280.000 λίρες, ωστόσο μόνο οι 130.000 ήταν σίγουρες για τα ταμεία του Αρη, καθώς το υπόλοιπο ποσό θα προέκυπτε με μπόνους και αν ο παίκτης έπιανε συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, γκολ κ.λπ. Μάλιστα, τότε λεγόταν πως πίσω από την ιστορία κρυβόταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος περίμενε να κλείσει ο παίκτης στην ΚΠΡ και να τον αποκτήσει μέσω των Αγγλων.
Κατίδης: «Αδερφός ο Σταφυλίδης»
Ο Γιώργος Κατίδης θεωρείται κατά πολλούς ένας από τους πλέον χαρισματικούς ποδοσφαιριστές της επόμενης γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπως και ο στενός του φίλος Κώστας Σταφυλίδης του ΠΑΟΚ, για τον οποίο ο Κατίδης έχει εκμυστηρευθεί: «Η μόνη μας διαφορά είναι στην ομάδα αίματος. Είμαστε αδέλφια. Μόνο στις κατηγορίες υποδομής είχαμε παίξει αντίπαλοι. Μέσα στο γήπεδο μπορεί να σκοτωθούμε, να πλακωθούμε, να χάσουμε ή να κερδίσουμε, αλλά έξω από αυτό δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: