Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

«Έπεσε» στο 81’!!

«Έπεσε» στο 81’
Μέχρι το 81’ άντεξε στο «Κονστάν Βαν Ντε Στοκ» η ΑΕΛ. Οι Κύπριοι έχασαν με 2-0 από την Αντερλεχτ, στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους 2-1 της πρώτης αναμέτρησης στη Μεγαλόνησο. Οι παίκτες του Χαράλαμπου Χριστοδούλου κράτησαν μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο το 0-0 που τους έδινε την πρόκριση, όμως ο Μ’ Μποκανί και ο Γιακοβένκο στο 89’ έδωσαν το «εισιτήριο» στους δυο φορές κυπελλούχους Ευρώπης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο 20λεπτο, όμως, στη συνέχεια, οι παίκτες του Τζον Βαν Ντεν Μπρομ ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την εστία του Ματίας Ντεγκρά, που έκανε αρκετές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο για να κρατήσει το «0» στην εστία του.

Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες μπήκαν πιο συντηρητικά στον αγωνιστικό χώρο, όμως μετά το 60’ άρχισαν να δημιουργούνται ευκαιρίες, μπροστά στις δυο εστίες, με χαρακτηριστικότερη την τριπλή για τους γηπεδούχους στο 69’. Τελικά, η πίεση που άσκησαν οι Βέλγοι, στη συνέχεια, έφερε αποτελέσματα στο 81’. Τότε, ο Κονγκολέζος διεθνής στράικερ δέχτηκε την μπαλιά του Γιακοβένκο μέσα στην περιοχή και με πλασέ έδωσε σκορ πρόκρισης στην Αντερλεχτ. Στο 89’, ο Γιακοβένκο, που αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή, βρέθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.





ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ντεσάχτ, Οντόι (80’ Γιούχατς), Κουγιατέ, Βασιλέφσκι, Μπίλια, Κλίεσταν, Ζιλέ (74’ Μπρούνο), Κανού, Ντε Σουτέρ (65’ Γιακοβένκο), Μ’ Μποκανί

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ντόουζα Τζούνιορ, Μ.Π. Νικολάου, Αϊρόζα, Καρλίτος, Οουον, Μοντέιρο (37’ Τζιλμπέρτο), Ρουί Μιγκέλ (79’ Μαϊκόν), Εντμαρ (62’ Ντίκσον), Ντέντε, Βούχο 


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: