Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η UEFA κάνει τη δουλειά της. Εμείς;

Η σφαλιάρα από την ΟΥΕΦΑ έσκασε και τώρα θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ακόμη αν στην έφεση μειωθεί η ποινή, αυτή θα έχει να κάνει με τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια και όχι με την τιμωρία αποκλεισμού με αναστολή.
Αν μη τι άλλο, στην ΟΥΕΦΑ χαζοί δεν είναι. Ύποπτοι είναι πολλές φορές, άλλες λειτουργούν σαν μασονία, αλλά χαζοί δεν είναι σίγουρα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο ΠΑΟΚ ήταν παραδοσιακά ένα προβληματικό «μαγαζί» για αυτούς. Ένα Γαλατικό χωριό που λειτουργεί σαν μία μύγα που τριγυρίζει γύρω από το αυτί σου. Πρέπει να αποδεχτούμε πως είμαστε απροσάρμοστα.
Βλέπω πολλές φορές μπλούζες που γράφουν «against modern football» και δεν είμαι αρνητικός, γιατί απλούστατα μεγάλωσα έχοντας στο μυαλό μου πως το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι σαν θέατρο. Έχει παλμό, έχει εντάσεις, έχει και μανούρα. Έλα όμως που εκεί που οδηγείται το πράγμα, ο τρόπος που μεγάλωσα είναι προβληματικός. Και για να βοηθήσω την ομάδα μου, πρέπει να τον αποβάλω.
Εννοείται πως κατανοώ γιατί αντέδρασε το κοινό έτσι την περασμένη Πέμπτη, αλλά κατανοώ επίσης και το γιατί η ΟΥΕΦΑ μας έριξε την κεφαλιά. Οι άνθρωποι δουλειά κάνουν και εσύ πας να τους χαλάσεις το προφίλ.
Κακά τα ψέματα, είσαι και εύκολο θύμα για αυτούς. Είσαι ο κατάλληλος για παραδειγματισμό, αφού κάθε φορά που παίζεις έξω, όλο και κάτι γίνεται.
Ας πούμε πως αυτή τη φορά προκληθήκαμε και έγινε ότι έγινε. Έζησα κι εγώ τις εικόνες που δεν κατέγραψαν πολλές κάμερες. Και αυτές δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.
Ο ένας μπήκε στο γήπεδο και έκανε σουτάκια στον Χακόμπο, ο άλλος έπεφτε μόνος του κάτω και ζητούσε πέναλτι διαμαρτυρόμενος, ο τρίτος πήρε έναν πήρε έναν πυροσβεστήρα και έκοβε βόλτες στο γήπεδο.
Αυτές οι συμπεριφορές είναι δείγμα πως οι νέες γενιές κυρίως, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ξεχαρμάνα τους ή ένας οργανισμός που δεν μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει.
Ο χαβαλές του «ΠΑΟΚ είσαι», τελειώνει μόλις μπεις στη Τούμπα. Ναι όντως, σε επίπεδο οπαδικό, θα είμαστε πάντα στη κορυφή, αλλά για να είμαστε εκεί στη κορυφή η ιστορία έχει αποδείξει πως μειώνουμε τη δυναμική της ομάδας να πάει σε αυτή.
Από τη πλευρά της ΠΑΕ το έργο είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί καλείται να οργανώσει κάτι που δεν οργανώνεται. Όλα αυτά, τη στιγμή που ακόμη κι αν ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας, αυτή έχει αποδείξει το πόσο άχρηστη είναι, ειδικά μέσα στη Τούμπα. Τόσο άχρηστη που σε αναγκάζει να πιστέψεις πως το κάνει επίτηδες.
Τα ψέματα τελείωσαν και η ΟΥΕΦΑ μας αναγκάζει να σοβαρευτούμε αν θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Ο Βρύζας παίρνει το ρίσκο να κουβαλήσει οπαδούς στη Βιέννη, γνωρίζοντας τους κινδύνους, αλλά και θέτοντας προ των ευθυνών τους όσους ισχυρίζονται πως δίνουν μάχες για το καλό του συλλόγου.
Αυτό που δεν αντέχω με τίποτα, είναι να μου κάνουν μαθήματα οι εκτός ΠΑΟΚ. Ας κοιτάξουν να προσαρμόσουν τους ηθικούς προβληματισμούς τους στα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τους δυνάστες του και έπειτα να αναλύουν συμπεριφορές μίας μάζας.
Ας αναλύσουν γιατί έφτασαν να πουλάνε πέντε και έξι χιλιάδες φύλλα τη μέρα και μετά να κάνουν τους παντογνώστες.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: