Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γκαρσία: «Συγκρατιέμαι, για το καλό του ΠΑΟΚ»

Το αν ο Πάμπλο Γκαρσία κριθεί αύριο σε θέση να φορέσει φανέλα βασικού και να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιος στη Βιέννη, σαφώς και αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς με την Ραπίντ Βιέννης. Άλλωστε, μόνο συμπτωματικό δεν είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν έχει ηττηθεί τα δύο τελευταία χρόνια μακριά από την Τούμπα με τον Ουρουγουανό στη σύνθεσή του, με τον «Κανάριο» να μιλάει χθες στο «Μ» λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης, να δηλώνει έτοιμος για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα και να στέλνει το δικό του μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ που θα δώσουν το «παρών» στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

- Πάμπλο, υπάρχει μεγάλη αγωνία για το αν τελικά αγωνιστείς στην Βιέννη ή όχι…

«Έχω κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα και προσωπικά νιώθω έτοιμος. Βέβαια, αυτός που θα αποφασίσει για το αν θα αγωνιστώ ή όχι στη ρεβάνς με τη Ραπίντ Βιέννης, είναι ο προπονητής».

- Θέλεις να σχολιάσεις την τιμωρία που επέβαλλε η ΟΥΕΦΑ στον ΠΑΟΚ; Την θεωρείς δίκαιη;

«Πραγματικά λυπάμαι πολύ για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιη ή άδικη. Το σίγουρο είναι πως εμείς πρέπει να δούμε μπροστά αλλά και να μην απαντάμε σε προκλήσεις αντίπαλων οπαδών. Προσωπικά, έχω αντιδράσει πολλές φορές στο παρελθόν, όμως προσπάθησα πολύ να αλλάξω για το καλό του ΠΑΟΚ. Αυτό νομίζω πως πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι και να έχουμε σωστή συμπεριφορά. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα μου έρχεται να βρίσω αλλά πάντα προσπαθώ να δείξω χαρακτήρα. Μου έρχεται ακόμα και να χτυπήσω τον διαιτητή ή κάποιον αντίπαλο, αλλά συγκρατιέμαι. Γιατί σκέφτομαι το καλό του ΠΑΟΚ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τη Ραπίντ και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας.

- Αν μπορούσες να βρεθείς μπροστά στην επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, τι θα έλεγες;

«Για την ΟΥΕΦΑ ήταν πιστεύω πολύ εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση που πήρε. Το δύσκολο είναι για εμάς. Θα έπρεπε όμως νομίζω η ΟΥΕΦΑ να αναλογιστεί το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στο γήπεδό μας. Να αναλογιστεί δηλαδή πως οι οπαδοί της Ραπίντ εκτόξευαν πυρσούς και άλλα πράγματα στις κερκίδες, εκεί που υπήρχαν μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους. Φαίνεται όμως πως εμείς δεν έχουμε τη δύναμη που έχουν άλλες ομάδες»

- Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν στη Βιέννη;

«Έχω πει πολλές φορές πως δεν είμαι κάποιος ξεχωριστός για να λέω στους φιλάθλους μας τι να κάνουν και τι όχι. Το σίγουρο είναι πως θέλουμε τους φιλάθλους μας να μας στηρίξουν, χωρίς υπερβολές. Εμείς από την πλευρά μας θα πάμε στην Αυστρία για να κερδίσουμε, να προκριθούμε στους ομίλους και μετά να ξεκουραστούμε και να το γιορτάσουμε, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί»


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: