Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Όταν πουλάς την μπάλα...!!

Δεν μπορείς από τις δέκα προσπάθειες ανάπτυξης στην επίθεση να πουλάς την μπάλα στον αντίπαλο με αυτόν τον τρόπο. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Όταν πουλάς την μπάλα...
Οταν παίζεις σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπου κρίνεται η πρόκρισή σου στους κερδοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ξέρεις ότι σε αυτά τα ενενήντα λεπτά κρίνονται πολλά για το μέλλον σου που οικονομικά είναι άθλιο, όταν γνωρίζεις ότι η πρόκριση θα σημαίνει και μία ανάσα εκατομμυρίων ευρώ που θα σου λύσει πάρα πολλά προβλήματα, δεν δικαιολογείσαι να παίζεις έτσι, όπως έπαιξε χθες ο Παναθηναϊκός.
Δεν μπορείς από τις 10 προσπάθειες ανάπτυξης στην επίθεση να πουλάς την μπάλα στον αντίπαλο με αυτόν τον τρόπο.
Η Μάλαγα δικαίως προκρίθηκε στους ομίλους διότι απλούστατα ήταν πολύ καλύτερη και στα δυο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Και χθες στο ΟΑΚΑ προκρίθηκε με τόση ευκολία που δεν είχε υπολογίσει και δεν φαντάζονταν ο Πελεγκρίνι και οι παίκτες του.
Ο Παναθηναϊκός ασύνδετος και στις τρεις γραμμές, με μηδενικό για τις σημερινές απαιτήσεις του ποδοσφαίρου passing game και μηδενικές ευκαιρίες για μία ομάδα που χρειάζεται δυο γκολ τουλάχιστον για να προκριθεί.
Το σημαντικότερο όμως κατά την άποψή μου είναι άλλο. Ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν στο χόρτο για να παίξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Χωρίς τσαγανό, χωρίς ηθικό, χωρίς πάθος. Και ευθύνη σε αυτό έχει μόνο ένας. Και αυτός ο ένας είναι ο προπονητής. Αυτή είναι η αποστολή του.
Να φτιάξει -πέρα από τα συστήματα και τις επιλογές- τους παίκτες του ψυχολογικά. Και ο Φερέιρα για πολλοστή φορά δεν φάνηκε να το έκανε. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε εικόνα ομάδας που λες και έπαιζε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Αψυχος. Εντελώς. Και με τέτοιο πρόσωπο δεν έχεις ποτέ καμία τύχη στο ποδόσφαιρο, όταν αποστολή σου είναι να ανατρέψεις ένα σκορ (του πρώτου αγώνα) σε βάρος σου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: