Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έντλινγκερ: «Ανυπόφορη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη»

Η Ραπίντ Βιέννης πραγματοποίησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Χάναπι, υπό το φόβο πρόκλησης νέων επεισοδίων, παρόμοια με αυτά της Τούμπας. Ο πρόεδρος της αυστριακής ομάδας, Ρούντολφ Έντλινγκερ, επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τα έκτροπα του πρώτου αγώνα, χαρακτηρίζοντας ανυπόφορη την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα μέτρα ασφαλείας του επαναληπτικού με το «Δικέφαλο» θα είναι αυστηρότερα ακόμη και από τα ντέρμπι με την Αούστρια.

Ο υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων, Άντι Μάρεκ είπε αρχικά: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη συμβεί το παραμικρό. Θα υπάρχουν εξονυχιστικοί έλεγχοι και θα επιστρατευτούν 600 αστυνομικοί, περίπου 30% περισσότεροι σε σχέση με τα ντέρμπι κόντρα στην Αούστρια Βιέννης».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Ραπίντ, Ρούντολφ Έντλινγκερ, ο οποίος τόνισε: «Η μία αγωνιστικής και το πρόστιμο 75.000 ευρώ είναι πολύ αυστηρές ποινές και θα καταθέσουμε έφεση. Η Ραπίντ ήταν φιλοξενούμενη ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, σχεδόν ανυπόφορες», δήλωσε, αλλά ξεκαθάρισε πως «… εγώ πάντως προσωπικά δεν κινδύνευσα».

Στο τέλος αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης πρόκλησης παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον με την απαγόρευση της εισόδου των ταραξιών στο γήπεδο: «Η πλειονότητα των οπαδών μας είχαν σωστή συμπεριφορά, όμως κάποιοι έπληξαν την ομάδα μας, συνειδητά ή ασυνείδητα. Έξι οπαδοί μας συνελήφθησαν και μέχρι να δικαστούν θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο. Εφόσον, δε, καταδικαστούν, δεν θα τους επιτραπεί ποτέ ξανά να μπουν στο γήπεδο. Στο μέλλον θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα. Ίσως στο παρελθόν ήμασταν λίγο ανεκτικοί με τη συμπεριφορά των οπαδών μας, αλλά αυτά πλέον τελείωσαν. Όσοι προκαλούν προβλήματα δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτοι».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: