Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σεντόνι για επιδέξιους …πισινούς!!

Για να μην τρελαθούμε εντελώς το Europa League είναι μια χαρά διοργάνωση για τον εφετινό Παναθηναϊκό. Για να μη πω ότι είναι επίσης μια χαρά διοργάνωση και για τον εφετινό Ολυμπιακό! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Σεντόνι για επιδέξιους …πισινούς!
Τα έως τώρα δείγματα των δύο αιωνίων στους αγωνιστικούς χώρους καταδεικνύουν ότι το σεντόνι τουChampions League με τα αστέρια είναι για πολύ πιο επιδέξιους πισινούς!

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά βλέποντας τα γκρουπ δυναμικότητας στο Champions League ο εφετινός Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που απέχει αρκετά από την περσινή ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να σταθεί με αξιοπρέπεια στους ομίλους.

Για τον Παναθηναϊκό που είδαμε στα δύο ματς με την Μάλαγα ούτε λόγος. Ευτυχώς που δεν μπήκε στους ομίλους και συνεχίζει στο Europa. Στο Champions League δεν θα είχε καμία τύχη και θα στενοχωρούσε και τον κόσμο του, ο οποίος τον στήριξε όσο δεν πήγαινε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την δήλωση του Κώστα Κατσουράνη μετά το ματς με την Μάλαγα που είπε ότι «δεν ξέρω καμία ελληνική ομάδα να έχει κατακτήσει το Europa League». Ούτε εγώ ξέρω καμία και φαντάζομαι ότι δεν ξέρει και κανένας Έλληνας φίλαθλος.

Μη βαυκαλιζόμαστε λοιπόν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει κι αυτό την κρίση του στο βαθμό που την βιώνει ολόκληρη η χώρα. Και δεν είχε κάνει τίποτα στο παρελθόν, όταν οι αγελάδες ήταν ακόμα… παχιές, για να φροντίσει την επόμενη μέρα.

Η Μάλαγα που έχασε πολύ από την περσινή δύναμή της στηρίζεται εφέτος σε τρεις έμπειρους παίκτες και σε μερικούς ταλαντούχους πιτσιρικάδες. Ο Ντεμικέλις, ο Τουλαλάν και ο Χοακίν είναι αυτοί που θα βάλουν… πλάτη σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Και τα κατάφεραν περίφημα και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, οι έμπειροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού «χάθηκαν» στο ΟΑΚΑ.

Αν δεν πάρεις πράγματα από τον Κατσουράνη, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Βιτόλο και τον Σισοκό, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο από το στείρο 0-0. Ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος, που είναι επίσης… παλιοσειρές, στάθηκαν καλά αμυντικά, αλλά δεν βοήθησαν επιθετικά.

Για να μην είμαστε και αχάριστοι, θεωρώ ότι η παρουσία του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που τους εξασφαλίζουν αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο, ίσως να είναι και πολυτέλεια για την εικόνα του ποδοσφαίρου μας αυτή την εποχή.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: