Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει...!!

Ο Βασίλης Βέργης εξηγεί και αναλύει το γιατί από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα, πέρασε στους ομίλους του Champions League ...απλώς η καλύτερη ομάδα.
Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από αυτό το ζευγάρι προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η καλύτερη ομάδα. Τα υπόλοιπα αποτελούν συζήτηση είτε δημοσιογραφική είτε καφενειακή. Δηλαδή πώς θα είχε διαμορφωθεί η ρεβάνς αν στο «Ροσαλέδα» ο Τοτσέ ή ο Μαυρίας σκόραραν. Προφανώς τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, ε; Πιάσε το αυγό και κούρευ' το.
Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός (θα) έπρεπε να έβαζε χθες ένα γκολ, βασικά θα χρειαζόταν να νικήσει. Απ' όσα είδαμε σε 180 λεπτά μπάλας, υπάρχει κάποιος που να ισχυριστεί πως το «τριφύλλι» μπορούσε να βάλει από κάτω, έστω και σε ένα παιχνίδι, τη Μάλαγα; Σοβαροί να είμαστε...
Σήμερα όλη η κουβέντα θα εξαντληθεί γύρω από γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ουσιαστικά ούτε μία ευκαιρία. Αρκετοί θα λοιδορήσουν την ομάδα του Φερέιρα. Περισσότεροι θα ξαναβρούν την ευκαιρία να επιτεθούν στον προπονητή για τις επιλογές του. Λες κι αν είχε ξεκινήσει τον Τοτσέ ή τον Πετρόπουλο, λες κι αν έκανε νωρίτερα από το 73ο λεπτό την αλλαγή φορ, θα άλλαζε κάτι...
Ταπεινή άποψή μου, δεν θα γινόταν τίποτα. Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει. Θαρρώ πως είναι κολακευτικό για τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Παναθηναϊκό πως δεν έχασε και στο δεύτερο ματς. Ναι, ΟΚ, δεν έκανε φάση, υστέρησαν άπαντες οι δημιουργικοί του (Σισοκό, Λάζαρος, Κατσουράνης), όμως η πραγματικότητα δεν μπορεί διαρκώς να φτιασιδώνεται. Αν το «τριφύλλι» είχε σκοράρει στην Ανδαλουσία, είναι δεδομένο ότι στο ΟΑΚΑ θα υπήρχε άλλο ματς-σασπένς.
Μόνο που δεν πρέπει ούτε να κοροϊδεύουμε ούτε να κοροϊδευόμαστε. Η Μάλαγα θα περνούσε στους ομίλους γιατί απλούστατα είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Τα υπόλοιπα; Για τους... αντι-Παναθηναϊκούς η «γιορτή» θα έχει ως επίκεντρο το «δεν κάνατε ούτε φάση», για τους Παναθηναϊκούς υπάρχει η σκέψη (πέρα από τη δεδομένη μελαγχολία με βάση το ευρωπαϊκό παρελθόν του συλλόγου) «παλέψαμε κι αν είχαμε σκοράρει στο πρώτο ματς...».
Και για εμάς, τους υπόλοιπους, μια βραδιά που έκλεισε με ποδοσφαιρικό ξενέρωμα, δίχως να σε σηκώσει από την καρέκλα...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: