Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πρόκριση και βλέπουμε!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την εξοντωτική αλλά αναμενόμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ από την UEFA και τονίζει ότι οι οπαδοί πρέπει να "αποδείξουν" την αγάπη τους.
Πρόκριση και βλέπουμε!
Δεν εξέπληξε κανέναν στην Τούμπα η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να επιβάλει εξοντωτική ποινή στον ΠΑΟΚ για τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας. Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαικής ομοσπονδίας έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα θέλοντας να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα (όχι μόνο στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και της Ραπίντ αλλά και όλων των υπολοίπων ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαικές διοργανώσεις) για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα φαινόμενα βίας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι δεδομένο και παράλληλα γνωστό ότι θα καταθέσει έφεση. Η πρωτοβάθμια απόφαση μπορεί να αλλάξει καθώς η έφεση του Δικεφάλου θα εξεταστεί από άλλη επιτροπή ενώπιον της οποίας θα βρεθούν οι επιτελείς της ομάδας για να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη στην Τούμπα και να ελαφρύνουν τη θέση της ΠΑΕ. Θεωρώ δεδομένο ότι σε δεύτερο βαθμό η ποινή του ΠΑΟΚ θα είναι υποφερτή αν μπορεί μια ποινή να χαρακτηριστεί υποφερτή.
Δυστυχώς τα γεγονότα αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο και δεν μπορεί κανείς να τα αρνηθεί. Στο παρελθόν –ακόμα και στο πρόσφατο- υπάρχουν σωρεία αποφάσεων από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ που ανέτρεψε το σκεπτικό της πειθαρχικής επιτροπής και αντιμετώπισε με επιείκεια της ομάδες.
Στην παρούσα φάση το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στην εκδίκαση της έφεσης. Υπάρχει χρόνος να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό και να το συζητήσουμε. Θα μεσολαβήσουν τουλάχιστον 10 μέρες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Μέχρι τότε…
…το ενδιαφέρον και η προσοχή στρέφεται στην απόδοση που θα έχει το βράδυ της Πέμπτης στο «Χαναπι» της Βιέννης ο Δικέφαλος και η συμπεριφορά των οπαδών του στις κερκίδες του γηπέδου. Ο Δικέφαλος, λαμβάνοντας υπόψιν μου τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε απέναντι στους Αυστριακούς στην Τούμπα, θεωρώ ότι όχι μόνο μπορεί να υπερασπιστεί τη νίκη που πέτυχε στην Θεσσαλονίκη αλλά να κάνει και την υπέρβαση.
Να προκριθεί δηλαδή με δεύτερη νίκη επί της Ραπίντ στην Βιέννη. Σαφώς και ο επαναληπτικός θα είναι διαφορετικός. Ο ΠΑΟΚ θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση από τους Αυστριακούς σε σχέση με το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη αλλά με την εμπειρία των παικτών που χαρακτηρίζονται παλιές καραβάνες και τον ενθουσιασμό των πιτσιρικάδων μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία.
Καταλυτικό ρόλο θεωρώ ότι θα παίξει η συμμετοχή του Γκαρσία. Η ηρεμία που προσφέρει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο Γκαρσία στον ανασταλτικό τομέα και παράλληλα οι εμπνεύσεις του στην οργάνωση θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της ομάδας στην προσπάθεια να κοντρολάρει το παιχνίδι και να κόψει από την αρχή τον τσαμπουκά των Αυστριακών που θα θελήσουν να επιβάλουν το ρυθμό τους.
Στην απεφευκτέα περίπτωση που ο Γκαρσία δεν αγωνιστεί αναγκαστικά το βάρος θα μεταφερθεί στους παίκτες που θα αγωνιστούν στα άκρα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση προκειμένου να καλυφθούν οι χώροι στη μεσαία γραμμή. Προεξοφλώ ότι με ή χωρίς τον Γκαρσία ο Δικέφαλος δεν θα περιμένει την Ραπίντ στην περιοχή του αλλά θα κυνηγήσει το γκολ και ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ για να πάρει θέση οδηγού στο παιχνίδι.
Το δεύτερο μέτωπο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Βιέννης είναι η συμπεριφορά των φιλάθλων του στις κερκίδες. Έγινε αντιληπτό ακόμα και στον πιο θερμόαιμο ότι στην ΟΥΕΦΑ αρκεί η παραμικρή αφορμή για να «πετάξει» τον Δικέφαλο έξω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η σωστή συμπεριφορά των φιλάθλων στην πρωτεύουσα της Αυστρίας θα αποτελέσει και ισχυρό ατού στα χέρια των επιτελών της ομάδας στην εκδίκαση της έφεσης.
Τα λόγια είναι φτωχά σ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Οι πράξεις μετρούν. Και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν στο «Χάναπι» και θα έχουν ταξιδέψει από την Ελλάδα ή οι ομογενείς που θα ταξιδέψουν από διάφορα μέρη της Ευρώπης θα κληθούν να αποδείξουν ότι Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: